Margrete er opphavlig en dansk variant av Margareta. Margareta har opphav i persisk og betyr perle. Det har kom til Norge med kristendommen fordi det var navn på en helgen. Den vanligste varianten av disse navnene i Norge har vært Marit.

Sist oppdatert: 4. september 2019

Så populært er Margrete:

1237 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Margrete i Norge og andre land:

Margrethe/Margrete er mye brukt i skriftlige kilder i Norge fra 1600-tallet og senere. Fram til 1800-tallet står det helst for norske former, særlig Marit, og blant annet også Magrit og Margit. Margrethe var særlig brukt på slutten av 1800-tallet, men har stort sett falt i bruk siden.

I 2018 var det færre enn fire og kanskje ingen barn som fikk navne Margrete i Norge. Det var imidlertid 12 barn som fikk navnet Margrethe.

Margrete er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, som Sverige, Danmark, England og USA.

Derfor fungerer Margrete godt nå:

Margrete blir brukt fordi det har mye tradisjon i Norge. Det kan også hjelpe til at det begynner med Ma-, som mange populære navn på 2000-tallet begynner med. Det er slike som Marte, Malin, Maria, Mathilde, Mathias og Martin.

Varianter av Margrete:

Greta, Grete, Grethe, Magareta, Magga, Maisie, Margarete, Margarethe, Margit, Margot, Margreta, Margretha, Margrethe, Marit, Marita, Mette, Peggy

Slik uttales Margrete

mar-GREE-te

Navn i samme sjanger som Margrete

Annika, Arnstein, Ask, Audhild, Barbro, Brede, Christin, Eira, Eldbjørg, Elida, Elina, Erle, Ernst, Esther, Haldis, Hildegunn, Isabel, Isabelle, Jarl, Jim, Kjellaug, Louise, Margunn, Marlene, Michal, Målfrid, Ranveig, Remi, Ronald, Ståle, Thale, Thore, Tony, Yvonne, Ådne

Du kjenner Margrete fra:

Dronning Margrete I av Norge og Sverige, politiker Margrete Dysjaland

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMargrethe
Neste artikkelMarina
DEL