Anneli

Anneli

Anneli

I 2020 var det 4 jenter som fikk navnet Anneli i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 901 Sist oppdatert 04.05.21
Anneli kan ha flere opphav, av Anne-Louise, og av Annelise og Anne-Lise. Det eldste opphavet er fra Anne-Louise på finsk og svensk på 1800-tallet. Senere har det i flere land, blant annet i Sverige, Tyskland og Norge, blitt tatt i bruk som kortform av Annelise og Anne-Lise, og av tysk Anneliese. Anne er en variant av Anna. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Anna er navnet til Jesu mormor. Louise er et fransk navn. Det er jentevariant av guttenavnet Louis. Det er fransk form av tyske Ludwig satt sammen av to deler som betyr berømt og kamp. Lise er opprinnelig kortform og kjæleform av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med opphav i hebraisk språk og betyr Gud er fullkommen.

Så populært er Anneli:

634 personer har dette navnet.
I 2022 var Anneli på 467. plass i Topp 504 jentenavn 2022.
I 2020 var Anneli på 728. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Anneli i Norge og andre land:

Anneli kom i brukt fra rundt 1900, med opphav i Finland og Sverige, og med Anne-Louise-opphavet. Anneli kom mer i bruk fra 1930-årene, på en tid da Anne Lise (og Anne-Lise) kom mye i bruk. Anneli har vært mest brukt fra 1980-tallet og på 2000-tallet.

Anneli har vært noe brukt på 2000-tallet, med stort sett under 5 fødte i året. Det var 5 fødte i 2019 og 4 i 2020.

Den 01.01.2021 var det 636 jenter/kvinner med Anneli som første eller eneste fornavn, 86 Annelie (uttalt med i-lyd sist). Anneli var da på 492. plass for navn på jenter/kvinner i befolkingen i Norge.

Derfor fungerer Anneli godt nå:

Anneli kan bli brukt fordi det har de godt likte stemte konsonantene n og l. Det gir tydelig stemte klanger og er lett å si. Dessuten består navnet av Anne, som har vært mye brukt i Norge i mange hundre år.

Varianter av Anneli:

Anna, Anne, Anne-Lise, Annelie, Anneliese, Annelise, Annely, Li, Lisa, Lise, Louisa, Louise

Slik uttales Anneli

an-ne-LII

AN-ne-li

Navn i samme sjanger som Anneli

Asgeir, Carla, Cicilie, Claus, Connie, Conrad, Eigil, Eirin, Emine, Fridtjof, Frikk, Gerda, Gerhard, Gjøran, Gullborg, Guttorm, Gyrid, Halgeir, Heidrun, Hermann, Hermod, Hubert, Idunn, Ingun, Ingvil, Ingvill, Irmelin, Jahn, Jannike, Jardar, Kersti, Kristi, Lotta, Nicoline, Torild, Vilja, Åsta

Du kjenner Anneli fra:

Musiker og skuespiller Anneli Drecker, barne-tv-serien «Anneli og Lillian», forfatter og billedkunstner Anneli Klepp, tegneserieskaper Anneli Furmark, forfatter Anneli Jordahl, politikere Anneli Jäätteenmäki og Anneli Ott, musikkartist Pandora (Anneli Magnusson)

Guttevariant(er) av Anneli:

Louis, Ludvig, Ludvik, Ludwig

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 504 jentenavn 2022
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: