Willie

Willie

Willie

Nå som William og Liam har vært populære lenge bør jo også Willie og Willy være fine å velge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 648 Sist oppdatert 15.02.21
Willie, og Willy, er opphavlig en engelske kjæleformer av William. William er et engelsk navn som kommer fra det tyske navnet Wilhelm som betyr vilje og hjelm. Tidlig på 1900-tallet var formen Willie brukt på engelsk, men det ble mest tatt i bruk som Willy på norsk. Både Willie og Willy er litt brukt som jentenavn, helst med bakgrunn i lengre jenteformer som Wilhelmine og andre med Wil- først.

Så populært er Willie:

35 personer har dette navnet.
I 2020 var Willie på 998. plass i Topp 1000 guttenavn USA 2020.

Bruk av navnet Willie i Norge og andre land:

Willie og Willy var blant engelske navn som var mye brukt i Norge og flere land fra sent på 1800-tallet og noen tiår ut over 1900-tallet. I Norge ble det først og fremst brukt i formen Willy, men også noe Villy, og svært lite Willie. Formen Willy var på sitt beste i Norge i 5-årsperioden 1930-1934, og de andre formene var mest brukt på omtrent samme tid.

Den 01.01.2021 var det i Norge 34 gutter/menn med Willie som første eller eneste fornavn, 2402 Willy, 379 Villy og 4 VIlli.

I USA var Willie på sitt beste i 1910, med 11. plass, og har hatt svakere enn 100. plass siden 1969. 2019 var det første året at Willie var svakere enn 1000. plass. Formen WIlly har ikke vært blant de tusen vanligste på 1900-tallet eller til nå på 2000-tallet i USA.

Derfor fungerer Willie godt nå:

Willie blir helst brukt på grunn av nyere inspirasjon fra USA eller andre engelskspråklige områder. Navnet har bare stemte lyder, blant annet den godt likte l-en.

Varianter av Willie:

Helmich, Helmik, Helmin, Liam, Vilhelm, Ville, Villem, Villiam, Villom, Villum, Villy, Wilchen, Wilhlem, Willi, William, Willie, Willy

Slik uttales Willie

VILL-i, på norsk

WIL-i, der W-en skal uttales med runda lepper (svak trutmunn), på engelsk

Navn i samme sjanger som Willie

Aaste, Aliz, Bert, Blanche, Borg, Charley, Clarence, Claude, Dora, Earl, Ed, Elmer, Ethel, Eugene, Fannie, Francis, Gudbjørn, Harvey, Hillbjørg, Howard, Jessie, Jim, Katherine, Lee, Lilibeth, Lillie, Lula, Mamie, May, Myrtle, Pearl, Ralph, Reuben, Rosa, Roy, Salomon, Toby

Du kjenner Willie fra:

Musikere Willie Nelson, Willie Jones, Willie Dixon og Willie Colón, rapper Willie D, gitarist Willie Adler, politiker Willie Brown, sanger Willie Cobbs, fotballspillere Willie Donachie, Willie Morgan og Willie Irvine, skuespillere Willie Garson og Willie Hoel, fotballtrener Willie Kirk

Jentevariant(er) av Willie:

Helmine, Mina, Minka, Minna, Veline, Vilma, Wilhelmine

Relaterte lister:

Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 1000 guttenavn USA 2020
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: