Minka

Minka

Minka

Minka betyr lille Mina, som igjen kan være forkortelse for lengre navn.
Av Babyverden 172 Sist oppdatert 21.09.22
Minka har blitt til som kjæleform av jentenavn som ender på -mine og -mina, blant annet Hermine og Wilhelmine. Navnene har først fått kortformen Mina. Delen -ine viser at det er jentenavn, og m-en står igjen fra det opprinnelige navnet. Mina har så fått kjæleformendingen -ka, som betyr liten, slik at det ble til Minka. Varianten Minken har blitt til på den samme måten. Wilhelmine er jenteform av Wilhelm. Wilhelm er tysk og satt sammen av to deler som betyr vilje og hjelm. Hermine er jentevariant av Herman. Herman er et tysk navn og betyr hær og mann. Minka er også etternavn. Det kan ha opphav i stedsnavn.

Så populært er Minka:

20 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Minka i Norge og andre land:

Minka har vært brukt som kjælenavn i Norge i flere hundre år. Det har vært lite brukt som offisiell navn. I alt 4 kvinner hadde navnet offisielt i 1910.

Den 01.01.2022 var 20 jenter/kvinner med Minka som første eller eneste fornavn i Norge, og 26 Minken. Det var samtidig 6 med Minka som etternavn.

Derfor fungerer Minka godt nå:

Minka kan bli brukt fordi det har tradisjon, og fordi det har lyder som foreldre liker. Minka har de tydelig stemte konsonantene m, n eller ng-lyden.

Varianter av Minka:

Hermina, Hermine, Mina, Minea, Mineah, Minken, Velina, Veline, Velmine, Vilhelmine, Vilmike, Welmika, Welmike, Wilhelmina, Wilhelmine, Wilja, Wilmine

Slik uttales Minka

MING-ka

Navn i samme sjanger som Minka

Amalia, Arent, Dårdi, Erjon, Erwan, Estrid, Ewan, Fenna, Helvig, Ia, Kalma, Karleif, Kiønike, Kjellbjørn, Kollbjørn, Leni, Linka, Mineah, Nixon, Nolwenn, Norjan, Numan, Rudolf, Senja, Serene, Stinette, Synneve, Trineke, Trinke, Viveke, Wagner, Wenke, Zanetta

Du kjenner Minka fra:

Filmfotografer Minka Farthing-Kohl og Minka Jakerson, skuespillere Minka Kuustonen og Minka Kelly

Guttevariant(er) av Minka:

Liam, Wilhelm, William

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: