Elmer

Elmer

Elmer

Navnert Elmer har flere mulige opphav, blant annet i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 1394 Sist oppdatert 27.08.21
Elmer har flere ulike opphav, på tysk og engelsk. På tysk er Elmer en variant av eldre Elmar. Elmar har blitt til av de eldre delene adal, som betyr edel, og mar, som betyr berømt. På engelsk er det etternavnet Elmer som har blitt tatt i bruk som fornavn. Dette etternavnet har blitt til fra det gamle engelske fornavnet Elmer. Det har opphav i ord med samme betydning som de tyske det tyske Elmar. Dette er ord i begge disse to beslektede språkene. I Norge har Elmer også blitt til fra Helmer. Helmer kommer fra tysk, der det har blitt til på to måter. På den ene måten har det blitt satt sammen av to ord som betyr frisk (hel) og berømt (mar, som på tysk og engelsk). På den andre måten er Helmer laget av to ord som betyr hjelm og kriger (hær).

Så populært er Elmer:

153 personer har dette navnet.
I 2021 var Elmer på 279. plass i Topp 681 guttenavn 2021.
I 2020 var Elmer på 665. plass i Topp 691 guttenavn 2020.

Bruk av navnet Elmer i Norge og andre land:

Elmer kom i bruk i Norge litt etter midten av 1800-tallet. Navnet var mest brukt sent på 1800-tallet og i første halvdel av 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det 44 Elmer, og litt flere Elmar. Noen av disse var født i USA med opphavlig norske foreldre.

Elmer har blitt litt brukt på 2000-tallet. Det ble født 6 i 2019 og 4 i 2020.

Den 01.01.2021 var det 134 gutter/menn med Elmer som første eller eneste fornavn, og 66 Elmar. I alt 34 hadde Elmer som etternavn.

Derfor fungerer Elmer godt nå:

Elmer kan bli brukt fordi noen henter fram navn som ble brukt tidlig på 1900-tallet. Det kan også være inspirasjon gjennom mediene. Elmer har lyder som foreldre liker godt, særlig de mye brukte konsonantene l, m og r.

Varianter av Elmer:

Elmar

Slik uttales Elmer

ELL-mer

Navn i samme sjanger som Elmer

Annabell, Aril, Askil, Blanche, Clarence, Deividas, Della, Donatas, Effie, Emmeli, Emmeline, Erin, Fay, Glen, Hellen, Hendrik, Herbjørg, Hildegard, Ira, Lage, Lawrence, Luther, Lynn, Maggie, Mamie, Marian, Nettie, Otto, Patrycja, Pearl, Sallie, Thorhild, Torolf, Vanja, Vellek, Willie

Du kjenner Elmer fra:

Tegneseriefiguren Elmer Fudd (Elmer Midd på norsk) i Looney Toons, komponister Elmer Bernstein og Elmer Ho, malere Elmer Borlongan og Elmer Bischoff, poet Elmer Diktonius, journalist og forfatter Elmer Davis, sanger Elmer Hermosa, musiker Elmer Hernandez

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Topp 681 guttenavn 2021
Topp 691 guttenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: