Helmich

Helmich

Helmich

Nå som tyske navn er trendy kan det passe fint å velge Helmich. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 124 Sist oppdatert 22.10.21
Helmich og Helmik er blitt til som kjæleform fra opphavlig tyske guttenavn med helm som del, blant annet Wilhelm og Helwig. Helm betyr hjelm i tyske navn. Wil- i Wilhelm betyr vilje. Endingen som skrives både -ich og -ik betyr liten. Helwig har også opphav i helm, og wig betyr kamp. Helmich er også i bruk som etternavn i andre land, og som mellomnavn (av etternavnstype) i Norge. Mellomnavn har da normalt opphav i etternavnsbruk i tidligere slektsledd. Inntil for noen hundre år siden ble fornavn til etternavn for etterkommere blant annet i Tyskland, og ellers i flere andre land sør for Skandinavia.

Så populært er Helmich:

Bruk av navnet Helmich i Norge og andre land:

Helmich er brukt i Norge siden 1600-tallet, og mest på 1700- og 1800-tallet. Varianten Helmik har vært litt brukt siden midt på 1800-tallet.

Den 01.01.2021 var det under 4 eller ingen gutter/menn med Helmik som første fornavn, og 9 Helmik. Begge navneformene er i bruk som andre fornavn. I alt 7 hadde samtidig Helmich som mellomnavn, som vil si navn av etternavnstype.

Derfor fungerer Helmich godt nå:

Helmich kan bli brukt fordi det har tradisjon. Navnet har de to godt likte stemte konsonantene l og m. Dessuten blir den ustemte stopp-lyden k mye bruk i navn på 2000-tallet, slik som i Jakob, Kasper og Kaspian.

Varianter av Helmich:

Helmik, Helmin, Helwig, Liam, Villem, Villum, Wilhelm, William, Willie, Willy

Slik uttales Helmich

HELL-mik, på norsk

HELL-mikj, på tysk

Navn i samme sjanger som Helmich

Alethe, Annike, Bergithe, Blanche, Dorethe, Gjeble, Heidie, Heini, Helmina, Helmod, Heloisa, Hendrin, Henning, Henock, Henrica, Henricus, Henriethe, Herluf, Hester, Jeanethe, Jochem, Kathea, Katherin, Kristher, Maichel, Marichen, Matheas, Welmike, Wilmiche

Du kjenner Helmich fra:

Komponist Johan Helmich Roman

Jentevariant(er) av Helmich:

Helma, Helmi, Helmie, Helmine, Helmy, Mina, Velina, Veline, Wilhelmine

Relaterte lister:

Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Tyske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler om navn:

Jess

Så populært er Jess: 22 gutter og 0 jenter har dette navnet. Bruk av navnet Jess i Norge og andre land: I Norge har Jess blitt brukt...