Så populært er Ed:
15 personer har dette navnet.
Bruk av navnet Ed i Norge og andre land:
Ed er kjent i Norge fra 1800-tallet, men ser ut til å være brukt som forkortelse for et lengre navn, særlig Edvard. I eldre kilder blir Ed brukt som kortform også for jentenavn, for eksempel for Edith. Det var 5 menn og 3 kvinner i 1910-folketellingen, men kan for de fleste se ut til å være brukt som forkorting i skrift. Fra rundt år 1900 har også Edd vært en skrivemåte for gutter/menn i Norge. Det var 3 menn som het Edd i 1910-folketellingen.
Den 01.01.2021 var det 11 gutter/menn med Ed som første eller eneste fornavn, og 54 Edd. Det var da 5 med Ed som etternavn.
I USA var Ed blant de 1000 mest brukte navnene fra 1900 til 1972, men har vært ute av topplisten siden. Navnet var helt oppe på 87. plass i 1900.
Derfor fungerer Ed godt nå:
Ed kan bli tatt i bruk som offisielt fornavn fordi det er kjent gjennom tidligere daglig bruk, som kan være bare uoffisiell. Dessuten kan foreldre få inspirasjon fra utlandet gjennom mediene, som ofte kan være bruk av uoffisiell kortform. Ut over 2000-tallet har korte navn blitt mer vanlig, og Ed passer inn.
Varianter av Ed:
Edd, Eddie, Eddy, Edvard, Edvart
Slik uttales Ed
EDD
Navn i samme sjanger som Ed
Adolph, Alta, Ann, Barbara, Belulah, Betty, Birdie, Callie, Claud, Delia, Earnest, Edvald, Eleanor, Estelle, Gus, Inez, Iva, Jasper, Jay, Jess, Lela, Lloyd, Lou, Luella, Mack, Maeve, Maurice, Mayme, Mike, Nelson, Percy, Reuben, Roscoe, Ruby, Sylvester, Wallace, Willie, Winifred
Du kjenner Ed fra:
Sangere og låtksrivere Ed Sheeran og Ed Bruce, skuespillere Ed Harris, Ed Begley, Ed Begley Jr., Ed Helms og Ed Asner, politiker Ed Balls, skuespiller og komiker Ed Byrne, YouTuber Ed Bassmaster, racerfører Ed Carpenter, fotballspiller Ed de Goeij, komiker Ed Gamble
Jentevariant(er) av Ed:
Relaterte lister:
Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Kilde(r): Statistisk Sentralbyrå. Navneforsker Ivar Utne