Annelise

Annelise

Annelise

Annelise er det vanligste sammenskrevne navnet i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 609 Sist oppdatert 16.08.21
Annelise er en sammenskreven form av Anne Lise. Anne er en variant av Anna. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Anna er navnet til Jesu mormor. Lise (og Lisa) er opprinnelig kortform og kjæleform av Elisabeth. Elisabeth er et bibelsk navn med opphav i hebraisk språk og betyr Gud er fullkommen. Sammenskrevne former av vanlige navn er lite brukt på norsk, men er mye mer vanlig blant annet i Sverige og Tyskland. I Norge er Annelise det klart mest brukte blant sammenskrevne navn. Det finnes gammel norsk tradisjon for sammenskrevne navn, blant annet Sirianna og Oleanna.

Så populært er Annelise:

393 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Annelise i Norge og andre land:

Det sammenskrevne Annelise var mest brukt i 1930- og 1940-årene. På samme tid ble Anne Lise og Anne-Lise mye brukt, og mye mer enn Annelise. Noen kvinner med navnene Anne og Lise som offisielle navn, sammenskriver til daglig.

Den 01.01.2021 var det 415 kvinner med det sammenskrevne Annelise som første eller eneste fornavn. Det var da på 666. plass for navn på jenter/kvinner i befolkningen i Norge.

Derfor fungerer Annelise godt nå:

Annelise kan bli brukt fordi det har godt med vokaler og stemte konsonanter, unntatt den ustemte s-en. Navnet har de godt likte konsonantlydene n og l.

Varianter av Annelise:

Anna, Anne, Anne-Lise, Anneli, Annelie, Anneliese, Annely, Elisa, Elisabeth, Elise, Lisa, Lise, Liss

Slik uttales Annelise

ann-e-LII-se

Navn i samme sjanger som Annelise

Alvhild, Aneta, Bertine, Cicilie, Cristina, Dorthe, Eldrid, Eskild, Evelina, Fridtjof, Gladys, Hilmar, Idunn, Imre, Ingerid, Juliane, Kerstin, Klaudia, Kornelis, Lavrans, Marian, Martina, Rafael, Snefrid, Solvår, Søren, Teresa, Thorstein, Thorvald, Torben, Torger, Torleiv, Tryggve, Villy, Viviann

Du kjenner Annelise fra:

Politiker Annelise Høegh, mellomdistanseløper Annelise Damm Olesen, forfatter Annelise Freisenbruch, skuespiller Annelise Hesme, kunstner Annelise Josefsen, fotograf Annelise Kretschme, filmregissør Annelise Grace

Relaterte lister:

Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn som begynner på en vokal
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: