Samlivsbrudd – barnefordeling og økonomiske konsekvenser

Et samlivsbrudd er ikke bare en følelsesmessig påkjenning, det medfører også krevende omveltninger for alle berørte parter. Samlivsbruddet reiser mange problemstillinger som man må ta stilling til, ikke minst barnefordeling og økonomi.

10 kjappe om sex i svangerskapet

video
Er det normalt å være engstelig for å ha sex når man er gravid? Hva hvis en blør eller får kynnere? Jordmødrene Ragna T. Larsen og Grethe R. Teigen gir i denne videoen svar på ti spørsmål veldig mange gravide og deres partnere lurer på.

Sex i graviditeten

Med en baby i magen og kropp som forandrer seg, kan forholdet til sex endre seg i svangerskapet. Men er det egentlig noe i veien for å ha sex når en er gravid?  

Å bli en familie

Å gå fra én fase i livet til en annen gjør oss sårbare. Opplevelsen av det å skulle bli og være foreldre kan være overveldende.

Parforholdet i graviditeten

Dere skal bli foreldre, men samtidig bevare parforholdet. Det kan bli utfordrende, særlig når så mye av tiden og fokuset er på babyen.

Partnerens rolle i svangerskapet

Partnerens rolle i svangerskapet
Gravide trenger trygghet, støtte og følelsen av at man er to om det. Du har alt å tjene på å ta en aktiv rolle allerede tidlig i svangerskapet. Din tilknytning til barnet skjer via henne, og er en viktig del i foreldreforberedelsen.

Sex i svangerskapet

I et normalt svangerskap er det trygt å ha samleie. Det kan være godt å vite – både for deg og partneren din. Men er lysten der?

Blir du utsatt for vold?

Rundt fire prosent av alle gravide blir utsatt for vold. Det er viktig at det oppdages, slik at kvinenne kan få hjelp så fort som mulig. Derfor blir alle gravide nå spurt om de utsettes for vold.

– Ikke la partnerens sjalusi styre livet ditt

Parforhold sjalusi
– Vi har alle behov for å føle at vi er unike og spesielle for noen. Men du skal ikke tåle at partnerens sjalusi begrenser livet ditt, sier samlivsterapeut og psykolog Peder Kjøs.

Hvordan unngå kjærestekollapsen i jula?

Det oser av idyll fra omtrent hvert eneste hus jeg passerer langs veien. Stjerner i vinduene, fyr på peisen og pynt på juletrærne. Jula er tida for innekos, familiehygge og lykke. Men dette er bare halve sannheten for de fleste av oss…