Så populært er Hildegunn:
1840 personer har dette navnet.
Bruk av navnet Hildegunn i Norge og andre land:
Hildegunn fantes det noen få av i middelalderen, men ble senere litt brukt i formen Hilegunna. Hildegunn ble særlig brukt fra 1940- til 1980-årene, i slutten av tiden da navn fra middelalderen var populære. Hildegunn var på 111. plass for jenter født i 5-årsperioden 1955-1959, og 114. og 115. i de to neste periodene.
Bruken i nyere tid kan også være inspirert gjennom romaner av Guri Trygsland (1933) og Halldis Moren Vesaas (1942), begge med tittelen «Hildegunn».
Ved inngangen til 2020 var det 1861 jenter/kvinner med Hildegunn som første eller eneste fornavn, og det var på 266. plass blant kvinnenavn i befolkningen. Det var også 126 Hildegun, 65 Hilde-Gunn og 135 Hilde Gunn.
Derfor fungerer Hildegunn godt nå:
Hildegunn vil helst brukt fordi det et er gammelt nordisk navn og fordi det har lyder som foreldre liker. Det har de populære stemte konsonantene l og n. Når d og g også er stemt, får navnet til sammen godt med stemte lyder.
At navnet har vært mye brukt til 1980-årene, kan gjøre at noen venter noen tiår med å ta det i bruk. Formen Hildegunna, brukt fram til 1800-tallet, kan være et alternativ.
Hildegunn har vært brukt få av årene siden 2000.
Varianter av Hildegunn:
Gun, Gunhild, Gunn, Gunna, Gunnhild, Hild, Hilda, Hilde, Hilde-Gunn, Hildegun, Hildegunna, Hilgunn, Hillgunn
Slik uttales Hildegunn
HILL-de-gunn
Navn i samme sjanger som Hildegunn
Adele, Alina, Ann-Kristin, Aslak, Astri, Grete, Grethe, Gunnveig, Guri, Halldis, Heine, Hildur, Irmelin, Karianne, Karstein, Karsten, Kjetil, Konstanse, Ludwig, Margrete, Oddfrid, Oddveig, Olaug, Rannveig, Reidun, Reidunn, Roald, Robert, Siv, Tanja, Thorleif, Tilde, Tora, Torfinn, Torhild, Torstein, Ulrikke, Vebjørn, Vemund, Veslemøy, Wilhelm
Du kjenner Hildegunn fra:
Karakteren Hildegunn i romanene «Hildegunn» av Guri Trygsland og Halldis Moren Vesaas, figuren Hildegunn Moltubakk kjent fra radio og tv, forfatter Hildegunn Dale, musiker Hildegunn Øiseth
Relaterte lister:
Lange navn (8 eller flere bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn
Tyske navn
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)
Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne