Barbro er gammel norsk og svensk form av Barbara. Barbara er opphavlig et latinsk navn som er laget av det greske ordet barbaros. Det betydde på gresk en som snakket uforståelig, som ville si en som ikke snakket gresk. Det ble brukt om fremmede. Ordet barbar har samme bakgrunn i gresk. Det blir i dag brukt om en rå og usivilisert person.

Sist oppdatert: 6. juli 2020

Så populært er Barbro:

1112 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Barbro i Norge og andre land:

Barbro ble mye brukt fra 1600- til 1800-tallet. Siden ble navnet litt mer brukt etter midten av 1900-tallet, særlig på 1970-tallet. Det kan ha vært noe inspirert av den svenske artisten Lill-Babs, som egentlig het Barbro Svensson. Grunnen kan også ha vært at gamle tradisjonsnavn ble litt hentet fram på den tiden.

Ved inngangen til 2020 hadde 1117 jenter/kvinner Barbro som første eller eneste fornavn, og var på 357. plass blant kvinnenavn i befolkningen. Det var 991 Barbara, 31 Barbra, 26 Barbo og 12 Babette.

Derfor fungerer Barbro godt nå:

Barbro passer det å bruke fordi det er et tradisjonsnavn. Navnet har bare stemte lyder, noe som er godt likt ut over 2000-tallet.

Foreløpig er navnet lite eller ikke brukt på 2000-tallet.

Varianter av Barbro:

Babette, Barbara, Barbo, Barbra

Slik uttales Barbro

BARR-bro

Navn i samme sjanger som Barbro

Anett, Annlaug, Arnfinn, Arnt, Benedikte, Brit, Cato, Constantin, Diana, Elina, Esther, Jone, Karina, Leiv, Lorents, Margrete, Mariann, Marlene, Melissa, Merethe, Mildrid, Målfrid, Oddfrid, Oddrun, Reidun, Solfrid, Stine, Svanhild, Synneva, Tarald, Terje, Therese, Thoralf, Tilla, Tomm, Tore, Torfinn, Troy, Ulrich, Venke, Verner, Vilhelm

Du kjenner Barbro fra:

Artist Lill-Babs (Barbro Svensson), programleder og reality-deltaker Barbro Fagerbakk

Relaterte lister:

Klassiske navn
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som slutter på o
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelAsbjørg
Neste artikkelBergliot
DEL