Jonny er norsk og nordisk skrivemåte for Johnny, men blir også litt brukt på engelsk. Johnny er opphavlig engelsk kjæleform for John. John er engelsk form for Johannes. Johannes er kjent fra Bibelen, har hebraisk bakgrunn og betyr Gud er nådig (nådig betyr å tilgi).

Sist oppdatert: 17. oktober 2019

Så populært er Jonny:

2581 gutter og 14 jenter har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Jonny i Norge og andre land:

Jonny og Johnny var litt brukt på 1800-tallet, men det var særlig midt på 1900-tallet det var mye brukt. På 1900-tallet har skrivemåten Johnny vært omtrent dobbelt så mye brukt som Jonny. Skrivemåten Jonny hadde bedre enn 100. plass fra femårs-perioden 1955-1959 til 1965-1969. Det beste var 56. plass i 1960-1964. Dersom en slår sammen bruken av Johnny og Jonny i perioden 1960-1964, da de sammen var mest brukt, ville de kommet rundt 30. plass. Bruken av begge navneformene falt fram til rundt 2005.

Bruken av Johnny og Jonny fra før midten av 1900-tallet har sannsynligvis vært mye påvirket fra USA gjennom mediene, der formen helst var Johnny, men også mye Johnnie.

Jonny er ikke å finne på topplister i land vi gjerne deler navnetrender med, men Johnny er på topplistene i England og USA.

Derfor fungerer Jonny godt nå:

Når Jonny (og Johnny) blir brukt på 2000-tallet, er det helst fordi den tidligere bølgen ikke er helt over. Dessuten har navnet de tydelig stemte og populære konsonantene j og n.

Jonny har vært svært lite brukt siden rundt 2005.

Varianter av Jonny:

Johannes, John, Johnnie, Johnny, Johny, Jon, Jone

Slik uttales Jonny

JÅNN-i, på norsk

DSCHÅNN-i på engelsk

Navn i samme sjanger som Jonny

Anine, Benedikte, Bent, Bernt, Egil, Ellinor, Ernst, Frode, Gard, Gisle, Inga, Inger, Ingjerd, Iren, Jane, Katarina, Kate, Kent, Margaret, Mariann, Marta, Mary, Monica, Preben, Rannveig, Reidun, Sigbjørn, Siv, Solbjørg, Steinar, Stig, Tordis, Torfinn, Toril, Unn, Vivi, Yngve, Yvonne

Du kjenner Jonny fra:

Fotballspiller Jonny Evans, sanger og låtskriver Jonny Craig

Jentevariant(er) av Jonny:

Johanne, Jonette, Jonna, Jonny

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelKato
Neste artikkelJohnny
DEL