Borgny er et nordisk navn fra middelalderen. Det finnes helt tilbake i den gamle nordiske mytologien. Borgny er satt sammen av to deler som betyr berging/beskyttelse og ny.

Sist oppdatert: 30. november 2020

Så populært er Borgny:

989 personer har dette navnet.
Kilde: SSB

Bruk av navnet Borgny i Norge og andre land:

Borgny er kjent for kvinner i Norge fra rundt år 1400. Fra 1600- til 1800-tallet ble det mest brukt i Sogn og Fjordane, og helst som navnet Borni. Formen Borgny kom i bruk i større deler av landet fra sent på 1800-tallet. Det var en tid da navn ble hentet fram fra middelalderen. Borgny hadde plasser på 50-tallet for fødte i 5-årsperiodene fra 1915 til 1929.

Den 01.01.2020 var det 1068 jenter/kvinner med Borgny som første eller eneste fornavn. Det var da på 371. plass blant navn på kvinner i Norge.

Derfor fungerer Borgny godt nå:

De som bruker Borgny på 2000-tallet, gjør det trolig fordi de henter fram et navn som var mye brukt tidlig på 1900-tallet, og som det kan passe å ta i bruk for en ny generasjon. Noen foreldre kan like å ta i bruk navn med nordisk opphav.

Borgny har bare stemte lyder, og blant annet den tydelig stemte konsonanten n, som mange foreldre liker nå på 2000-tallet. Dessuten har det de stemte stopplydene b og g, som er i ferd med å bli mer populære i navn ut over 2000-tallet. Og kanskje det kan bli mange ulike uttaler av navnet i utlandet.

Varianter av Borgny:

Baarni, Borni, Bårni

Slik uttales Borgny

BÅRG-ni

Navn i samme sjanger som Borgny

Annhild, Annlaug, Aslak, Blessing, Edvin, Elida, Emmeli, Gorm, Halvdan, Hogne, Ingunn, Jone, Kjetil, Lorents, Lovis, Magne, Mariann, Marit, Oddbjørn, Oddfrid, Oddny, Ove, Ragni, Sigbjørn, Sjur, Solgunn, Sveinung, Tonje, Torfinn, Toril, Torill, Torje, Tryggve, Vebjørn, Vemund, Vigleik

Du kjenner Borgny fra:

Billedkunstner Borgny Østensen, reality-deltaker Borgny Berget, politiker Borgny Grande

Relaterte lister:

Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på i-lyd
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSpontanabort – vanlig, men vondt
Neste artikkelDordi
DEL