Everett

Everett

Everett

Everett er et populært navn for gutter i USA, men er foreløpig lite i bruk i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 236 Sist oppdatert 26.05.21
Everett er et etternavn tatt i bruk som fornavn. Det er blitt til fra to deler som betyr villsvin og sterk. Everett er variant av Everard. Everard er et gammelt engelsk fornavn fra 1000-tallet. Det ble senere bare brukt som etternavn, og en regner med at det er dette etternavnet som nå igjen har blitt tatt i bruk som fornavnene Everard og Everett. Opphavet til fornavnet lenger bak er et tysk navn satt sammen av et ord som betyr villsvin, og ett som betyr modig og sterk (det tyske ordet hard). På tysk er navn med denne bakgrunnen i dag mest kjent som Eberhard, og på nederlandsk er det ofte Evert.

Så populært er Everett:

7 personer har dette navnet.
I 2021 var Everett på 82. plass i Topp 1000 guttenavn i USA 2021.

Bruk av navnet Everett i Norge og andre land:

Everett har trolig først kommet i bruk i Norge på 2000-tallet, med innvandring og kanskje også med inspirasjon gjennom mediene.

Den 01.01.2021 var det i Norge 4 gutter/menn med Everett som første eller eneste fornavn, og 12 med Everett som etternavn.

I USA har Everett vært i topp 1000 for gutter siden 1900. I tidsrommet 1900 til 1923 var Everett i topp 100 alle årene bortsett fra ett. Bruken falt så fram til midten av 1990-tallet da trenden snudde. I 2018 var Everett tilbake i topp 100, og i 2020 var navnet på 90. plass for gutter. Everett brukes også til jenter i USA, men er foreløpig utenfor topp 1000.

Derfor fungerer Everett godt nå:

Everett kan bli brukt med inspirasjon gjennom mediene. Det nederlandske Evert har gammel tradisjon i Norge, og kan også være et fint alternativ.

Varianter av Everett:

Eberhard, Everard, Everhard, Evert, Ewert, Jorrit

Slik uttales Everett

EV-ør-it, EV-ør-øt, EV-ø-ret, på engelsk

Navn i samme sjanger som Everett

Alaia, Aliyah, Alondra, Archer, Azaria, Blakely, Bowen, Callie, Charleigh, Emmarie, Eugene, Finnegan, Grady, Grayson, Greyson, Hallie, Harmony, Judah, Kasen, Kolton, Kylee, Leighton, Leland, Lennon, Londyn, Maeve, Mckinley, Milani, Porter, Raiden, Sage, Selah, Sierra, Trinity, Zaiden

Du kjenner Everett fra:

Politikere Everett Dirksen og Everett Eissenstat, amerikansk fotballspiller Gerald Everett, kunstner Everett Ruess, skuespiller Everett Sloane

Jentevariant(er) av Everett:

Eberharda, Eberhardina, Everett, Everharda, Everhardine

Relaterte lister:

Naturnavn
Navn fra dyreriket
Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Sjeldne navn (færre enn 10 personer)
Topp 1000 guttenavn i USA 2021
Topp 1000 guttenavn USA 2020
Topp 1000 guttenavn USA 2019
Topp 1000 guttenavn USA 2018

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: