Tomm er en variant av Tom. Tom er opphavlig engelsk og nederlandsk kortform av Tomas/Thomas. Thomas er et navn fra Bibelen og hebraisk språk. Det betyr tvilling (to like som hører sammen).

Sist oppdatert: 12. januar 2022

Så populært er Tomm:

184 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Tomm i Norge og andre land:

Tomm med to m-er blir først og fremst brukt i Norge. Ved inngangen til 2021 var det 14 med første og øvrige fornavn i Sverige, 11 som første fornavn Danmark, og ubetydelig eller ikke i andre land.

Tomm har vært lite eller ikke brukt på 2000-tallet, mens bruken av Tom har ligget mye mellom 10 og 25 fødte i året mellom 2010 og 2020. En kan vente at de som heter Tomm ofte får skrevet navnet Tom.

I Norge var det 01.01.2021 175 gutter/menn med Tomm som første eller eneste fornavn. Det var da på 963. plass for gutter/menn i befolkningen i Norge.Tom har vært den vanlige formen i Norge, med 14 923 på samme tid.

Det var først noe brukt på sørlandskysten på 1700- og 1800-tallet, påvirket av bruk i Nederland (særlig daværende Holland). Navnet Tom kom i bruk i hele landet midt på 1900-tallet, helst etter påvirkning fra USA, mest brukt i 1960-årene. Tomm har da samtidig vært brukt som en variant.

Derfor fungerer Tomm godt nå:

Tomm kan bli brukt for å unngå Tom som både er vanlig i voksne generasjoner. Tomm og Tom har den tydelig stemte konsonanten m.

Varianter av Tomm:

Tamas, Thom, Thomas, Tom, Tomas, Tomass, Tomasz, Tommas, Tommaso, Tommy, Toms, Toomas, Tåamma

Slik uttales Tomm

TÅMM

Navn i samme sjanger som Tomm

Ajla, Alis, Anya, Asle, Barbro, Beth, Betsy, Dora, Eda, Egon, Elna, Enes, Esra, Gert, Gyri, Halfdan, Idar, Ingemar, Iren, Jann, Jonn, Kathleen, Keth, Kris, Liss, Ma, Marlena, Michel, Mike, Nancy, Nichlas, Nico, Odny, Ossian, Peer, Reinert, Rikard, Tania, Thormod, Tonny

Du kjenner Tomm fra:

Forfatter Tomm Kristiansen, filmskaper Thomas «Tomm» Moore, fotballspiller Tomm Thorkildsen, skuespiller Tomm Voss

Jentevariant(er) av Tomm:

Tomasine, Tomine

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelWidar
Neste artikkelTobben
DEL