Michel

Michel

Michel

Michel er et unisexnavn som foreløpig er mest i bruk til gutter/menn i Norge. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 429 Sist oppdatert 29.11.21
Michel blir brukt for både gutter og jenter, men klart mest for gutter. Som guttenavn er Michel fransk og tysk form av Mikael. Mikael er bibelsk navn fra språket hebraisk. Alle disse navnene betyr hvem er lik Gud? Michel som jentenavn kan gjerne har blitt til med at det franske jentenavnet Michèle og Michelle har uttale uten e sist, og at skrivemåten da er tilpasset den franske uttalen i flere land. Michel er også i bruk som etternavn. I flere land i Europa sør for Skandinavia ble inntil for noen hundre år siden i mange tilfeller fornavn til etternavn for etterkommere, blant annet i Frankrike og Tyskland. Det tilsvarer sen-navn i Norge og Danmark, slik som Michelsen og Mikkelsen.

Så populært er Michel:

215 gutter og 8 jenter har dette navnet.

Bruk av navnet Michel i Norge og andre land:

I Norge er skrivemåten Michel for menn kjent fra før 1800, nok ofte for uttale som tilsvarer Mikkel. Det er også noe kjent som jenteform fra rundt år 1800.

Den 01.01.2021 var det i Norge 199 gutter/menn med Michel som første eller eneste fornavn, og 8 jenter/kvinner. For gutter var Michel da på 894. plass for navn på alle gutter/menn i Norge. Det var på samme tid 43 med Michel som etternavn.

Michel er i bruk som jentenavn i andre land på 2000-tallet. I Sverige var det 31.12.2020 82 jenter/kvinner med Michel som første og øvrige fornavn.

Derfor fungerer Michel godt nå:

For begge kjønn kan Michel bli brukt fordi det har gammel skrift-tradisjon i Norge. Elers kan det bli brukt med inspirasjon fra andre land. Navnet har de godt likte stemte konsonantene m og l.

Varianter av Michel:

Michael, Michal, Michel, Michele, Mick, Miguel, Mihai, Mihkkal, Mika, Mikael, Mikail, Mikal, Mike, Mikel, Mikhail, Mikkael, Mikkel, Mikko, Mikol, Mykolas

Slik uttales Michel

MIKK-el og MIKKJ-el, på norsk

MIKKJ-(e)l på tysk

mi-SCHEL, på fransk

Navn i samme sjanger som Michel

Aiden, Aimee, Beth, Børge, Celin, Emmeli, Frederick, Fredrich, Heinz, Henrika, Kaspar, Kaya, Kenan, Lars-Erik, Leroy, Marika, Maritha, Maxim, Meron, Michell, Milly, Natan, Nichlas, Sally, Thoralf, Timo, Tomm, Viviann, Wioletta, Witold, Yordanos, Zeynep, Zoran

Du kjenner Michel fra:

Filosofer Michel Foucault, Michel Serres, Michel de Montaigne og Michel Onfray, forfatter Michel Houellebecq, fotballspillere Michel Platini, Michel Bastos og Michel Vorm, kampsportartist Michel Pereira, politikere Michel Aoun og Michel Aflaq

Jentevariant(er) av Michel:

Michele, Michell, Michelle, Michèle, Mikaela, Mikine, Mikkeline

Relaterte lister:

Bibelnavn
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: