Othelie er en form av Othilie. Othilie er et tysk navn satt sammen av Ot- eller Od- som betyr eiendom og rikdom, og en ending som betyr liten.

Sist oppdatert: 10. juli 2019

Så populært er Othelie:

197 personer har dette navnet.
I 2020 var Othelie på 241. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Othelie i Norge og andre land:

Othilie ble særlig brukt i andre halvdelen av 1800-tallet. I 1865 var det knapt 400 Otilie og Othilie, man økte mye til litt under 2900 i 1910. Navnet var lite brukt etter 1900. Variantene Othelie, Otilia og Othilia var mye mindre brukt i skrift, men kan nok ha vært vanlige i tale.

Othilie, Otilie og Othelie kom igjen i bruk fra rundt år 2000, og har økt sakte videre. I 2018 var det i alt 71 barn som fikk navnet, med 45 Othilie, 16 Otilie og 10 Othelie. Slått sammen kunne navnet vært i topp 100 for jenter i 2018, men er ikke ført opp i listen til Statistisk sentralbyrå.

Derfor fungerer Othelie godt nå:

Othilie, Otilie og Othelie øker i bruk i Norge nå fordi det er et tradisjonsnavn som har blitt hentet fram, og fordi det har lyder som mange foreldre liker nå. Navnet har mange vokaler, og to vokaler inntil hverandre. Dessuten har det den godt stemte konsonanten l. Navnet stiger ikke raskt, og det kommer neppe inn blant de 50 vanligste de nærmeste fem årene.

Varianter av Othelie:

Oda, Odetta, Odette, Odilia, Odilie, Otelie, Othilie, Otilia, Otilie, Ottilia, Ottilie, Thilie, Tilia, Tilja, Tilje, Tillia, Uta, Ute, Utta

Slik uttales Othelie

o-TEEL-i-e, med trykk på den første i-en

å-TEEL-i-e, o-en blir uttalt med å-lyd vil være naturlig uttale utenom Skandinavia

Navn i samme sjanger som Othelie

Abraham, Adem, Amalia, Armand, Arvin, Berte, Boye, Brigt, Dyveke, Emmeli, Evert, Franz, Frederick, Gisle, Hein, Ivie, Jeanett, Kyrre, Lia, Lovise, Lucie, Marika, Matteus, Millie, Rein, Reinert, Synneva, Terese, Tønnes, Vendela

Guttevariant(er) av Othelie:

Odo, Otto, Udo

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelRebecka
Neste artikkelAnny
DEL