Otelie

Otelie

Otelie

Navnet Otelie er flott til en liten skatt. Illustrasjonsfoto: iStock
Av Babyverden 744 Sist oppdatert 31.08.21
Otelie er variant av blant andre Otelia, Otilie og Otilia. Disse er norske varianter av tyske Odilie og Odilia. Navnene er satt sammen av Ot- eller Od- som betyr eiendom og rikdom, og en ending som betyr liten.

Så populært er Otelie:

84 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Otelie i Norge og andre land:

Otelia og andre Otilie-varianter var i bruk i Norge på 1800-tallet og tidlig på 1900-tallet. I 1910-folketellingen var det i alt rundt tusen Otelie og Othelie, og rundt 170 Otelia og Othelia. Alle disse skrivemåtene kan ha blitt brukt om hver andre i skrift for sammen person, og også blandet med Otilie.

Bruken av Otelie har økt litt ut over 2000-tallet. Det var 17 fødte samlet med skrivemåtene Otelie og Othelie i 2020, og 12 med Otelia og Othelia.

Den 01.01.2021 var det 78 jenter/kvinner med Otelia som første eller eneste fornavn, 197 Othelie, 178 Otelia, 123 Othelia og 14 Odelia.

Derfor fungerer Otelie godt nå:

Otelie og Othelie øker i bruk i Norge nå fordi det er et tradisjonsnavn som har blitt hentet fram, og fordi det har lyder som mange foreldre liker nå. Navnet har mange vokaler, blant annet to vokaler inntil hverandre i hver sine stavelser (ie). Dessuten har det den tydelig stemte konsonanten l.

Varianter av Otelie:

Mathilie, Oda, Odelia, Odelie, Odetta, Odette, Odilia, Odilie, Otelia, Othelia, Othelie, Othilie, Otilia, Otilie, Otilje, Ottilia, Ottilie, Thilie, Tilia, Tilja, Uta, Ute, Utta

Slik uttales Otelie

o-TEE-li-e, med trykk på den første i-en

å-TEE-li-e, o-en blir uttalt med å-lyd vil være naturlig uttale utenom Skandinavia

o-TEEL-je, som norsk uttale

Navn i samme sjanger som Otelie

Aadne, Agate, Annveig, Arnfrid, Britha, Dorothea, Egill, Elene, Ellef, Emmi, Fia, Giske, Gottlieb, Hallgrim, Hartvig, Ingbjørg, Jannik, Jona, Kjøstel, Levin, Lidvar, Loyd, Mailinn, Marthin, Martia, Nelli, Otea, Renee, Salve, Sigvard, Tørres, Webjørn, Weinant, Øygunn, Øyunn

Guttevariant(er) av Otelie:

Odo, Otto, Udo

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som har to vokaler inntil hverandre
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Oldemorsnavn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn:

Jess

Så populært er Jess: 22 gutter og 0 jenter har dette navnet. Bruk av navnet Jess i Norge og andre land: I Norge har Jess blitt brukt...