Tilje (og Tilja) er kortformer av Otilie. Otilie er et tysk navn satt sammen av Ot- eller Od- som betyr eiendom og rikdom, og en ending som betyr liten.

Så populært er Tilje:

164 personer har dette navnet.
I 2021 var Tilje på 290. plass i Topp 710 jentenavn 2021.
I 2020 var Tilje på 230. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Tilje i Norge og andre land:

Tilje, Tilja, og andre varianter som er ganske like, har vært lite brukt offisielt, og sannsynligvis ofte uformelt. I 1865 var det registrert minst 4 jenter/kvinner med varianter av navnet, med Tilje, Tilie og Thilie, og noen flere med -a til slutt. I 1910 var det bare 1 Tilie, og ingen Tilje eller Thilie. Disse kan også ha omfattet noen personer som offisielt het Otilie og Otilia. Dette var tider da skrivemåter ofte også vekslet for samme person, slik som i og j, h eller ikke h.

Tilje har kommet litt i bruk ut over 2000-tallet. I 2018 ble det født 7 med Tilje som første eller eneste fornavn, og under 4 eller ingen i 2019 (statistikken viser ikke tall som er lavere enn 4). Høyeste antall fødte ved navn Tilje siden 2009 var 15 født i 2013.

Ved inngangen til 2020 var det 129 jenter/kvinner som het Tilje og 5 Thilje som første eller eneste fornavn.

Derfor fungerer Tilje godt nå:

Tilje blir brukt fordi det har gammel tradisjon og fordi det har lyder som foreldre liker. Det har den populære stemte konsonanten l, og kombinasjonen -je er godt stemt.

Varianter av Tilje:

Oda, Odilia, Odilie, Othelie, Othilie, Otilia, Otilie, Ottilia, Ottilie, Silja, Silje, Thilie, Thilje, Tilia, Tilja, Tilla, Tillia, Uta, Ute, Utta

Slik uttales Tilje

TILL-je

Navn i samme sjanger som Tilje

Albertine, Atilla, Berthe, Cilja, Danijel, Danijela, Egon, Eik, Frikk, Gjøran, Gudveig, Gunvald, Hilja, Karstein, Kolbjørn, Lillan, Manfred, Matti, Maylen, Norun, Siljan, Snefrid, Tilman, Tindra, Tine, Torleiv, Velaug, Vesla, Villemo, Vladimir, Wilja, Willads, Yrla, Zebastian, Ånund, Årlaug

Guttevariant(er) av Tilje:

Odo, Otto, Udo

Relaterte lister:

Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Tyske navn
Topp 710 jentenavn 2021
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTilda
Neste artikkelBjørge
DEL