Annvor

Annvor

Annvor

Av Babyverden 403 Sist oppdatert 20.09.21
Annvor er navn for begge kjønn, men med ulike betydninger. For jenter ble Annvor, og Anvor, laget rundt år 1900. Delen Ann- kan være hentet fra Anne og Anna, eller fra Ann- som finnes i gamle nordiske navn som Annlaug og Annbjørg. Anna er et hebraisk navn som betyr nåde (Guds tilgivelse av synd). Det fins i et tillegg til Bibelen (apokryfiske bøker). Delen Ann- i gamle nordiske navn kommer fra det opphavlige Arn- som betyr ørn. Delen vor betyr forsiktig eller beskytter, og finnes i ordet var (forsiktig) i moderne norsk. For gutter kan kanskje Annvor og Anvor har opphav fra et eldre Arnvard. Der kommer også Arn- fra ørn, og vard betyr betyr vokter, som vil si en som holder vakt og beskytter. Eller guttenavnet Annvor kan være laget av Ann- på samme måter som for jentenavnet, og -vor kan være hentet fra guttenavn som Halvor, som også har opphav i -vard.

Så populært er Annvor:

54 personer har dette navnet.

Bruk av navnet Annvor i Norge og andre land:

For jenter er skrivemåten Annvor kjent fra 1919, og skrivemåtene Anvor og Anvord fra år 1900. For gutter er Annvor kjent fra 1880-årene, Anvor fra 1860 og Anvord fra rundt år 1800.

I Sverige var Annvor brukt for en mann på 1400-tallet.

I Norge var det den 01.01.2021 55 jenter/kvinner med Annvor som første eller eneste fornavn, og 39 Anvor. Det var da under 4 eller ingen gutter/menn med disse navnene.

Derfor fungerer Annvor godt nå:

Annvor kan bli brukt fordi det har ledd som er kjent i nordiske navn fra middelalderen. Dessuten blir navn som ble brukt tidlig på 1900-tallet tatt i bruk på nytt ut over 2000-tallet. Da kan det også passe å ta i bruk Annvor. Annvor har bare stemte lyder, blant annet de mye brukte konsonantene n og r.

Varianter av Annvor:

Anvor, Anvord

Slik uttales Annvor

ANN-vår

ANN-vor

Navn i samme sjanger som Annvor

Anbjørg, Borger, Fanni, Hadle, Hallgerd, Halstein, Hanny, Hildur, Jannice, Jaran, Joann, Lava, Magni, Mauritz, Oddleiv, Odlaug, Preben, Ranveig, Signy, Sigvald, Solvår, Steingrim, Taran, Tollak, Torborg, Torgny, Tov, Tryggve, Valbjørg, Velaug, Vigleik, Østen, Øyolv, Ånund, Åsbjørn

Guttevariant(er) av Annvor:

Annvor, Anvor, Anvord, Arnvard

Relaterte lister:

Navn som begynner på en vokal
Navn som ender på konsonant
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn uten æ, ø og å
Nordiske navn

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 
Forrige artikkel
Neste artikkel

Nyeste artikler om navn: