Gina, og Gine, er kortformer av navn som ender på -gine og har trykk på i-en i -gine. Det er i alle fall navnene Georgine, Jørgine og Regine. Georgine er jenteform av Georg, som er gresk og betyr bonde. Jørgine er tysk kvinnelig variant av Jørgen, som har opphav i Georg. Det vil si at Jørgine er en variant av Georgine. Regine er fra latin og betyr dronning.

Sist oppdatert: 5. november 2019

Så populært er Gina:

1670 personer har dette navnet.
Kilde: SSBI 2020 var Gina på 692. plass i Topp 742 jentenavn 2020.

Bruk av navnet Gina i Norge og andre land:

Gina var mye brukt som offisielt navn på 1800-tallet, særlig på Østlandet. Gina var litt brukt gjennom andre halvdelen av 1900-tallet, særlig på 1990-tallet og fram til rundt 2005. Det var på samme tid som lignende kortformer var i bruk, som Tina og Sina. Varianten Gine har vært mindre brukt.

I 2018 var det færre enn fire og kanskje ingen barn som fikk navnet Gina i Norge.

I USA var Gina i topp 1000 fra 1945 til 2008, men navnet har vært ute av topplisten siden. På det beste var Gina blant de 100 mest brukte navnene i USA, men det var på 1960- og 1970-tallet.

Derfor fungerer Gina godt nå:

Når Gina blir brukt ut over 2000-tallet, er det fordi det er et navn med gammel tradisjon og fordi det har lyder som foreldre liker. Det har den tydelig stemte konsonanten n, og ina-ending (og ine-ending) som begge har vært populære fra før år 2000 og er det fortsatt rundt år 2020. Navnet er dessuten kort, noe som har blitt mer vanlig ut over 2000-tallet. Bruken av Gina har sunket ut over 2000-tallet.

Varianter av Gina:

Georgine, Gine, Jørgine, Regine

Slik uttales Gina

GII-na

Navn i samme sjanger som Gina

Alya, Arnulf, Cato, Ester, Frida, Iben, Inge, Johnny, Karianne, Kjerstin, Krister, Laila, Lennart, Livar, Lovise, Ludwig, Magne, Margaret, Margot, Mariann, Marith, Marlene, Marry, Maryan, Melina, Merethe, Oddbjørn, Oddveig, Rasmus, Ronny, Sanna, Sigve, Siw, Snorre, Thea, Thorleif, Tord, Veronika

Du kjenner Gina fra:

Skuespillere Gina Rodriguez, Gina Torres, Gina Gershon og Gina Carano, karakteren Gina Linetti i tv-serien «Brooklyn Nine-Nine», forfatter Gina Miller, løper Gina Lückenkemper

Guttevariant(er) av Gina:

Georg, Gøran, Jørgen, Jørn, Reginius, Reginus, Ørjan

Relaterte lister:

Korte navn (4 eller færre bokstaver)
Navn med myke stoppkonsonanter (b, d, g)
Navn som inneholder populære konsonanter
Navn som slutter på a
Navn uten r
Navn uten æ, ø og å
Vanlige navn (brukt av over 1000 personer)
Topp 742 jentenavn 2020

Kilde(r): Navneforsker Ivar Utne

Søk andre navn

Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGeorgine
Neste artikkelGine
DEL