Ingunn har ingen shortser som passer, har fått flis i tåa og vurderer birøkterdrakt mot myggen, men hun er overbevist om at sommeren blir bra.

Sist oppdatert: 4. juni 2013

Nå er det snart sommer. Nettene er lyse, det har kommet litt grønt på bjørketrærne her ute, og vi har slått av de aller fleste varmeovnene i huset. Kevin har tatt fram shortsen og nyter sommerværet, mens jeg fortsatt går rundt i gravidbuksene mine, siden det er noen kilo igjen til jeg passer inn shortsene fra i fjor. Jeg kunne vel ha slengt på meg et skjørt, men barbering av legger havner nederst på prioriteringslista gang på gang, så jeg får holde ut på tross av varmen. Men årets første flis i tåa har jeg fått, da jeg løp rundt barføtt ute. Det var digg! Ja, å være barføtt altså, ikke å få flis.

Les også:

Ingen selvfølge å få barbert leggene lenger

Måned for måned

Kjærestetips for nybakte foreldre

Vrimler av mygg
Med varmen kommer dessverre myggen. Det er enormt mye mygg rundt huset vårt, og myggspiraler og lignende har ingen effekt. Noen ganger er det så ille at jeg vurderer å kjøpe meg en birøkterdrakt, bare så jeg kan sitte ute og nyte sommeren litt. Da er det ikke noe koselig å ta med minien ut. Hun har ikke fått noen stikk enda, og jeg håper vi klarer å holde myggen unna henne så lenge som mulig. Det kan ikke være noe særlig godt med myggstikk når man er så liten. Heldigvis har jeg fått kjøpt myggnetting til vogna, så vi kan trille en tur i alle fall. Vi må jo ha litt frisk luft!

Frelst på bæretøy
Et annet godt kjøp jeg har gjort i det siste, er et bæresjal. Det er helt fantastisk! Apekatten sovner så snart jeg får plassert henne i det, og plutselig har jeg ei rolig jente og begge hendene fri. Jeg kan støvsuge, rydde og ta med hunden på en kjapp luftetur uten problemer, og best av alt; jeg kan sette meg ved pc-en og skrive notater. Da er det veldig mye enklere å lese til eksamen. Jeg elsker bæresjalet mitt! Det eneste minuset er at det blir forferdelig varmt inni der. Når vi endelig har fått sol og sommer, så skal jeg ikke klage på varmen, men lillejenta mi er ofte helt klam når jeg surrer det av meg, så jeg tør ikke bære henne i det så lenge av gangen. Men det er virkelig det eneste minuset, og jeg er superglad for at jeg valgte sjal og ikke bæresele. Det er noe helt spesielt med den nærheten vi får når vi bruker sjalet, og jeg er i alle fall helt frelst!

To jenter som er godt fornøyde med bæresjalet. Og det beste av alt - småen sover!

Les også:

Slik bærer du babyen!

Gjør bruktkupp på nettet

Å bestemme seg for å få ett barn til

Småskumle tanker om fremtiden
Ellers er Voksiposen lagt vekk for sommeren, og jeg har med tungt hjerte pakket ned nydelige vinterklær i størrelse 56, etter at minien bare har brukt dem én gang. Det var ekstra kjipt å pakke ned en supersøt bilstolpose som vi ikke engang har fått prøvd, og jeg tar meg selv i å lure på om jeg skal selge alt dette til høsten, eller spare det i tilfelle vi skal ha én til en gang. Det er en småskummel tanke, men Kevin har alltid sagt at han vil ha to barn, og kanskje det ville være koselig med en lillesøster eller en lillebror i huset? Uff, jeg må ha fått solstikk, sånt er det altfor tidlig å tenke på! Det er nok fordi det er så deilig med sommer. Alt føles så enkelt og greit når man bare kan stikke føttene i flip-floppene når man skal utenfor en tur, og når man kan ta turen på butikken uten å skrape is av bilen først. Jeg blir nødt til å minne meg selv på at det ikke er mange månedene i året det er sånn.

Sommer, sol og varme, altså. Om én uke har jeg skoleårets siste eksamen, og så er det sommerferie. Da skal jeg vurdere å barbere leggene også, og kanskje investere i en shorts som passer. Og så skal vi begynne å planlegge vår første ferie med en liten en. Dette blir en god sommer!

Hva synes du om artikkelen?