BloggDu er mer enn god nok!

Du er mer enn god nok!

Vær raus og snill med deg selv. Tenk hvilken jobb du har gjort – og båret fram et helt nytt menneske. Illustrasjonsfoto: iStock
Blogg: Ragna T. Larsen, Mamastork 10265
Jordmor Ragna skulle ønske at alle mødre kunne være så rause med seg selv som de er mot andre. Les hennes viktige ord til deg – om hvorfor du er god nok, akkurat slik du er.

Du har gjort verdens viktigste jobb!
Du har blitt gravid og har båret frem et helt nytt og unikt lite menneske. Du har født og du er mamma med alt hva det innebærer. Du har kjent alle forandringene på kroppen din: halsbrann og hovne ben, kvalme og sårbarhet gjennom svangerskapet. Du har kjent riene som tar tak og som driver kroppen din fra topp til topp gjennom fødselsarbeidet – denne helt vanvittige kraftanstrengelsen det faktisk er å bringe et barn til verden.

Du har kjent på stingene etter fødselen og blødningen de første ukene. For ikke å snakke om denne helt ufattelige trøttheten når du har vært våken opptil mange ganger hver natt i laaaaang tid fordi babyen din vil ammes og bysses og trøstes. Du har kjent at kroppen din for alltid er forandret. Den løse huden på magen, strekkmerkene som er der for alltid – eller kanskje et arr etter et keisersnitt. Listen er lang, og jeg kunne ha fortsatt med mange, mange flere eksempler på hvordan kvinnen og kvinnekroppen virkelig gjør en helt fantastisk jobb.

Vær raus 
Nettopp derfor skal du være raus og snill mot deg selv. Like raus og snill og aksepterende som du er mot andre kvinner du omgås. Så enkelt og samtidig vanskelig!


Jeg opplever nemlig mange kvinner som er sin egen tøffeste dommer. Kvinner som synes det er vanskelig å finne seg til rette i den nye rollen og med denne mye omtalte mammakroppen. Kvinner som synes alle andre får alt mye bedre til en de selv klarer. Og her kommer rausheten og godheten inn. Disse dydene som er så viktige og likevel så krevende å få i spill. Men øv deg! Øv deg på å si “Det er godt nok” eller “Jeg er god nok”!


Godta deg selv
Jeg skulle virkelig ønske vi mødre og kvinner kunne godta andre OG oss selv som gode nok akkurat slik vi er – med strekkmerker og mammamage, med litt støv i krokene og med gulp på genseren, til og med uten maskara av og til…

Så bottom line: Du er god nok akkurat som du er! Du har gjort og gjør en kjempe mammajobb! Senk skuldrene og være raus og snill mot deg selv!


Bloggen publiseres i samarbeid med Mamastork

Følg babyens utvikling: Last ned Babyverdens app her
Hva synes du om artikkelen? 

Nyeste artikler: