Dagmor var på ferie og farmor og farfar skulle passe Johannes noen dager, før vi skulle komme inn i helgen.

Sist oppdatert: 14. juli 2008

Vi var på vei til hytta for å avlevere han og pusen, da sistnevnte begynte å mjaue og klage innen vi hadde kjørt i noen minutter. Dette er vanligvis utrolig irriterende å høre på hele vei til hytten.
 
Vi har prøvd alt for å gjøre det bedre for henne, men det eneste som hjelper litt er at hun sitter på fanget mitt hvis Erling kjører. Jeg liker ikke å reise på den måten, og nå var det ikke en gang en mulighet siden jeg var sjåfør. Erling skulle komme etter arbeidstid.
Johannes elsker pus - og motsatt?Men jeg trengte ikke å bekymre meg for en lang og irriterende kjøretur, for Johannes og pus endte opp med å ha litt av en (hyle) konsert som fikk meg til å smile fra øre til øre. Johannes, som er skikkelige Doktor Dyrego og elsker alt på fire bein eller to vinger, syntes det var ustyrtelig moro med katten som ”sang” i vei så han stemte i mens han lo høylytt.
Han sier ikke MJAU, men MNAAAMM, og dette gjentok han hver gang katten ga lyd fra seg. Hun sier for øvrig au ikke mjau, så det var som en gal sang i kanon stort sett hele veien til hytta (45 minutter). Mnnaamm, aaau, mnnaamm, aaau, fnis, fnis! Det var helt fantastisk moro å høre på.
 
Da vi kom til hytta hadde den blitt klargjort for en sommer med en liten gutt som skulle mye på besøk. Onkel Sigurd snekret et dissestativ til Johannes som ble overbegeistret og sprang mot dissene så tutten og kosekluten flagret. Dette var stas! Farmor og Bessa hadde kjøpt badebasseng og sandkasse med lokk som fungerer som bilbane. Dette var rene julaften for en liten gutt!
 
Farmor skulle passe Johannes to dager og vi pendlet på jobb. De to koste seg glugg i hjel med leking, bading og mating av hester. Det er sant som de sier at det er gøy på landet! Så heldige vi og Johannes er som har fire besteforeldre og to onkler å lene oss på når vi trenger avlastning.
 
Johannes sover stort sett bedre enn før nå. Han våkner mellom fem og syv, da vil han stort sett ha en flaske med (tynn) melk og så sover han til mellom kvart på syv og halv åtte. Kryss i taket, men de siste fem dagene har han også spist som en hest. Så ”enkelt” det er å ha et barn som faktisk spiser, og vil ha mer, mer, mer. Han spiser det han blir tilbudt, og skal ikke prøve tre retter før han bestemmer seg for at han ikke er sulten.
 
Den nyeste favoritten er ristet bød med smør. Heldigvis godtar han grovt brød med masse korn, og pålegget vil han ha etterpå, hvis han i det hele tatt vil ha det. I går hadde vi laget wok med kylling, grønnsaker og fullkornsris. Vi hadde laget en porsjon til han med bare litt saus da denne var Sweet Chilli Sause, men da han oppdaget dette krevde han å få av vår mat. Han skulle ikke være verre enn oss og spiste på minimais, mens han pustet slik man gjør når noe er hot og sa aua aua og pillet seg på tungen. Han heiv innpå med vann og spiste videre av den sterke maten… Morsomt!
 
Reisekoffert a la Lynet McQueenMormor og morfar har vært på ferie i Frankrike, og de hadde med en liten reisekoffert til Johannes, med den røde bilen fra Cars på. Han ELSKER den og krever at den skal være med alle veier. Så nå pakker vi tingene hans i denne hver dag når han skal til dagmor. Fascinerende at han har så sterke meninger, men og at han er blitt så stor. Han triller av gårde med kofferten, snur seg og vinker, hade!
 
Jeg sier stadig vekk at jeg blir mer og mer glad i Johannes for hver dag som går, han er bare helt utrolig skjønn nå og han viser så tydelig at han er glad i oss og så er han så full i påfunn. Når vi leker på lekematten hans, så gjelder det å passe seg for han har begynt med skitne wrestling-knep der han hiver seg opp i luften for så å lande sideslengs  med albuen først, oppå oss eller på matten hvis vi reagerer raskt nok til å komme oss unna. Galne klovn! Mangler bare langt hår og drakt med flammer på.
 
Et vennepar av oss har fått en liten jente og det var fantastisk å se den skjøre, lille prinsessen. Det er skjønt når de er så søte og hjelpeløse, en stor kontrast til villmannen vi har hjemme!
Det er rart å tenke på hvor fort utviklingen går og at det er halvannet år siden vi satt med en så liten baby i armene. Nå er han høyt og lavt og når jeg tror jeg ikke kan bli mer forelsket så finner han på noe nytt som smelter meg helt.
 
Johannes - på vei ut i livet.En annen ny røverstrek er å stappe fingeren langt opp i nesene våre, eller han har i grunnen gjort det lenge, men nå er han utrolig målrettet og han ler rått når vi lager grimaser idet han omtrent treffer bihulene våre. Etterpå lener han seg mot oss for en trøsteklem mens han sier ”aaaaa-ahhh”.
 
Han sier far mye nå, men ikke mor. Det går i ”mamma, mamma, mam,mam,mam, mamma” og ’puppe’. Takk liksom …
 
Jaja, det kommer vel etter hvert og inntil videre bare nyter jeg dagene som mor til en gutt som spiser godt. Jeg håper han kan holde seg frisk nå og at all akupunkturen og ventilatorene kan holde bronkitten vekke gjennom sommeren, og gjerne for alltid. Nå gleder vi oss til å få noen uker sammen i slutten av måneden før Johannes skal i barnehagen, men det er et annet kapittel.
 
Fortsatt god sommer alle sammen!
Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMamma med kort lunte og dårlig samvittighet
Neste artikkelBæring – et godt alternativ!
DEL