I løpet av den første uken hjemme fra sykehuset, fant jeg ut at jeg manglet en hel masse. Jeg hadde ikke handlet så mye på forhånd, for jeg ville se hva jeg faktisk trengte. Det var sikkert lurt tenkt, men det tok altså bare noen dager før ryggen klaget høylytt over mangel på ammepute og stellebord, så nå måtte det shoppes!

Sist oppdatert: 24. april 2013

Godt å kunne avlaste ryggen når babyen vil ligge mye ved brystet.Jeg sendte ei venninne ut for å handle ammepute til meg etter at jeg hadde blitt en mester i å stable sofaputene akkurat riktig, men likevel fikk en muskelknute på størrelse med en knyttneve ved høyre skulderblad. Hun kjøpte en superfin doomoo ammepute, og jeg har ikke noe å sammenligne med, men ryggen min er veldig fornøyd. Hun kjøpte en flott stellebag til oss også. Det er noe som hadde blitt nedprioritert her, for man må jo ikke ha en stellebag, men jeg må innrømme at det føles mye freshere enn å komme drassende på noen bleier i en kiwi-pose. Den er svart og veldig fin og diskre, noe som gjør at Kevin også kan slenge den over skulderen uten å føle at han går rundt med en dameveske. Jammen godt jeg har venninner som tenker på alt!

Les også: Dette gjør du med såre brystvorter

Stelleplass i passelig høyde i nærheten av vasken er lurt. Det oppdaget Ingunn fort.Lite gjennomtenkt å ikke ha stellebordet klart
Stellebordet skjønte jeg at jeg manglet allerede før jeg forlot sykehuset. Vi hadde handlet inn to stellematter i god tid, en til hver etasje, og vi planla å skifte på badegulvet eller på toppen av kommoden på barnerommet. Det var lite gjennomtenkt! Å ha en vask rett ved til å rett og slett spyle av ungen når bleiene har eksplodert er alfa og omega! Det gikk for så vidt greit å skifte bleier på badegulvet, men det var langt opp til vasken når man var trøtt og sliten. Jeg lurte veldig på hvordan vi skulle løse det, siden det ikke er plass til et stellebord på badet vårt. Heldigvis har jeg en kreativ og handy mann, som sammen med min like kreative og handy svoger bygget et superfint vegghengt stellebord til oss. Man kan visst kjøpe vegghengte stellebord flere steder også, så man må ikke være møbelsnekker for å få et sånt, men det er jo veldig koselig med hjemmelaget. Og så fikk jeg det malt akkurat sånn jeg ville ha det, og ble veldig fornøyd.

Les også: Slik er babyens bæsj

Fra seks til tretti gulpekluter
Utover det hadde jeg handlet inn hele seks gulpekluter før fødselen, og jeg var klar over at det var litt få, men jeg forsto ikke hvor mange jeg faktisk kom til å trenge. Nå har jeg rundt tretti, og jeg er ikke sikker på om det er nok heller. Jeg bruker dem til alt! Og en baby skal ikke sprutgulpe mange ganger i løpet av en uke før alle klutene ligger til vask. Og når jeg allerede er inne på sprutgulp, så har det lønnet seg å ha tisselaken i sofaen etter amming, nok bodyer og en liten haug med myke, gode kluter til å vaske minien med.

Les også: Slik kler du babyen

Stellebordet kan slås sammen og tar liten plass på badet.Må ha myggnetting... og kanskje bæresjal
Det er stadig ting jeg merker at hadde vært lurt å ha, og det neste jeg skal handle inn er myggnetting til vognbagen. Jeg har to søte pusekatter som veldig gjerne vil krype inntil vesla og ta seg en lur, så jeg kan ikke la henne være ubevoktet i så mye som et øyeblikk. Hun må med overalt, inn på do og opp og ned mellom etasjene, og det begynner å bli bittelitt slitsomt. Myggnetting er en god løsning hvis den sitter stramt og godt på vognbagen, så det må jeg ha. I tillegg har jeg begynt å kjenne på behovet for et bæresjal eller lignende, og jeg er sikker på at det ikke er det siste jeg løper ut og kjøper.

Det har vist seg at det ikke bare er mange ting man trenger (eller har lyst på) når man får barn, men det blir også veldig morsomt å shoppe. Det kan fort bli dyrt, så jeg begrenser meg så godt jeg kan, men ammeputa og stellebordet var virkelig verdt pengene!

Hva synes du om artikkelen?