På fredag skulle jeg endelig ha en etterlengtet fridag. Jeg hadde fått tilbake en eksamen, og levert en annen. Lykke - endelig langhelg. Men det ble ikke helt som planlagt.

Sist oppdatert: 29. mai 2012

Torsdag kveld fikk jeg ekstreme magesmerter som gjorde at jeg holdt på å besvime, kaste opp og jeg klarte ikke gå eller stå. Etter en liten stund gav det seg noe og jeg kom meg litt igjen. Dette er andre gangen jeg har fått slike ekstreme magesmerter sånn plutselig de siste ukene. I tillegg har jeg hatt mye ”smerter” i magen ellers også, men ikke så sterke. Har følt at spesielt venstre siden av magen/livmoren er øm og noen punkter veldig vonde.

Les mer: Rebekkas tidligere blogginnlegg

Fikk hastetime på sykehuset
Jeg fikk strengt beskjed av mannen min om å ringe til sykehuset fredag morgen, noe jeg gjorde. Jeg fikk hastetime 1030. På grunn av tidligere spontanaborter har jeg avtale med sykehuset om at jeg kan jeg ringe rett dit om det er noe. Veldig greit å slippe å gå via lege, for det tar ofte ganske lang tid.

Jeg kom opp og legen startet med å undersøke magen min.  Det gjorde kjempevondt da hun tok på venstre side. Hun ble overrasket over at jeg hadde så vondt som jeg hadde. Hun utelukket galle som gir smerter øverst i magen, og blindtarmen som gir smerter på høyre side. Hun undersøkte på ultralyd som viste en aktiv krabat som hadde det fint. Alt så bra ut i magen både med babyen og ”alt rundt”. Masse fostervann, fin gjennomstrømning til morkake og ikke forkortet livmorhals.

Les mer: 10 kjappe om ultralyd

Kanskje er det stress?
Hun klarte ikke helt å skjønne hva som ga disse smertene. Hun sa at hun mistenkte betennelse i tykktarmen, og jeg tok blodprøver for å finne ut videre angående dette. Etter to timer med venting fikk jeg svar på prøvene som var fine. De viste ikke noe unormalt, annet en litt lavere Hb-verdi enn hos legen sist.

Siden hun ikke fant noe ”galt” sa hun at det beste var å reise hjem å se det an. Hun forklarte at magesmertene kunne ha ulik grunn. En av grunnene kunne være noe med tarmen som lå og ”ulmet” og kanskje brøt ut senere, eller det kunne være rett og slett at kroppen min ropet stopp, og at jeg må roe meg ned. Hun sa jeg hadde veldig kraftige og mange kynnere som jeg skulle være obs på og følge med på.

Les mer: Hva er kynnere

Må prøve å ta det med ro
Etter at jeg var der på fredag, har jeg prøvd å ”analysere” disse smertene mine nærmere. Jeg trur jeg har kommet frem til at det må være en kombinasjon av bekkenplagene som ”stråler” fremover mot magen og lysken også, samt kynnere. Jeg må bare se det an, og prøve å ta det med ro – og så skulle jeg ta kontakt igjen dersom det forverret seg. Har bestilt time til fastlege og kiropraktor igjen nå, for å ta det videre derfra.

Har laget pallelounge
Så det ble en annerledes start på pinsen, men allikevel har vi hatt en aldeles nydelig pinsehelg med skikkelig sommervær. Vi har bare slappet av og kost oss uten forpliktelser og oppgaver. Helt fantastisk! Vi har laget en pallelounge på verandaen som jeg har planlagt i to år. Det gjenstår fortsatt maling og litt andre ting, men vi er godt i gang og jeg har planer om å ligge der og ruge store deler av sommeren! Vi har blitt solbrente, vi har badet, vi har spist masse god mat og rett og slett bare ladet opp for siste innspurt på skole.

Les mer: Til alle mødre: Ta en pause

Lengter etter sommerferie
Denne uken og neste har både Magnus og jeg eksamen, og etter dette er det endelig sommerferie. Kjenner lengselen etter den er veldig stor nå, og motivasjonen til å bli ferdig er der i stor grad.

Jeg er nå snart 24 uker på vei, og hver uke er en seier og en glede! Slike opplevelser som over skremmer en jo, og det er en trygghet å vite at for hver uke lenger jeg går, desto tryggere og sikrere er det. Man blir litt skremt når slike ting skjer, og man frykter jo alltid det verste. Heldigvis er jeg mye bedre alt, og det hjalp å bare slappe av i helgen, noe som kanskje bekrefter at det er litt stressrelatert!

Les mer: Babyen i magen uke 23

Følg Rebekkas blogg

Les mer: Alt om graviditeten

Les mer: Alt om fødselen

Les mer: Alt om babyen

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDu har ikke krav på fri fra jobb
Neste artikkelAMH forteller hvor mange egg som er igjen i eggstokkene
DEL