- Lillesnuppa ler høyt og spreller som en liten hjulvisp på stellebordet. Vi har funnet vår faste bæsjesang!

Sist oppdatert: 13. juli 2012

Har du bæsja?

Har du prompa?

Har du danglebær i rompa?

Store, svarte klumper, som dingler når du promper.

Fra glamour til husmor

Denne festlige Danglebærsangen av Raske Menn, har blitt vår faste bleieskifte-sang. Lillesnuppa ler høyt og spreller som en liten hjulvisp på stellebordet mens jeg står over henne og synger av full hals med bæsjebleia i den ene hånden og våtservietter i den andre.

Er jeg helt skrullete, eller?!?!

Lett å glemme seg bort
Dette har etter hvert blitt en så innarbeidet rutine, at jeg helt glemmer at det er folk som snakker norsk her i Spania også. Vi satt på en uterestaurant og spiste lunsj da lillejenta plutselig ble helt rød i ansiktet og fikk dette apatiske bæsjeblikket sitt. Jeg tok bleiebagen over skulderen, snuppa under armen, og gikk gjennom restauranten mot toalettet mens jeg nyttet på tonene fra Raske Menn… Har du bæsja? Har du prompa? Trallalala lala…rompa. Da jeg lukket døren bak meg hørte jeg et latterbrøl ute i restauranten. Og da jeg kom ut igjen fikk jeg bekreftet det jeg trodde. Der satt det visst nordmenn, ja.

– Jeg får sjelden dusje alene

Beundrer bæsjen
Lillemann, som har sluttet med bleie, har sin egen favoritt. Visvas dosang Diddelido Diddelido:

Her sitter jeg sånn litt på tvers

og synger på et lite vers

og venter på en liten bæsj

håper på en liten dæsj

sier nå må du til pers.

Diddelido, diddelido, alt gikk i do.

Tjohoo!

Og så må vi se på, beundre og diskutere bæsjen i lange baner etterpå. Gjerne mens vi hopper og danser rundt på gulvet i ekstase over bæsjen som kom.

”Var det en bitteliten bæsj”, spør jeg.

”Nei, en kjempestor bæsj”, sier Lillemann og strekker armene ut til siden.

”Sååå stor”, spør jeg og ser veldig overrasket ut.

”Ja, kjempestor”, hviner Lillemann og løper ut i stua for å fortelle både far og lillesøster hvor stor bæsjen var.

Flere som har noen gode bæsjesanger å dele?

Se alle blogginnleggene på Familieverden: Martes spanske småbarnliv

Besøk også Martes egen blogg: Casakaos

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDa Bjørn kom til verden
Neste artikkelNår besteforeldrene forventer oppkalling
DEL