For noen dager siden ble jeg vekket midt på natten av noen såre hulk fra sengen til vesla. Jeg løftet henne opp for å bysse henne tilbake i søvn, og merket med en gang at ting ikke var som de skulle. Hun var glovarm!

Sist oppdatert: 28. oktober 2013

Jeg tuslet ut på badet for å se hvordan det stod til, og da jeg skiftet bleia hennes kikket hun anklagende på meg med feberblanke øyne mens hun blåste store snørrbobler med nesa. Jenta mi var syk for første gang.

Les også:

10 kjappe om feber

Febernedsettende gjør ikke barn fortere friske

De vanligste sykdommene hos barn

Jeg ble i løpet av kort tid ekspert på å bruke termometeret, og temperaturen til vesla steg litt for hver gang jeg sjekket. Jeg handlet inn paracet i tilfelle det skulle bli nødvendig, og sjekket at jeg hadde nummeret til legevakten lagret på telefonen. Så var det fram med pc-en. Skal man alltid ringe lege når babyen har feber? Skal man vente tre dager og se det an? Hvordan var det nå igjen alt sammen?

Det siste som ble handlet inn for å komme gjennom feber og forkjølelse, skriver Ingunn.Liten pjusk
Jeg kom fram til at jeg ikke trengte å være hysterisk. Siden jenta mi er over seks måneder er litt forkjølelse og feber ikke annet enn man kan regne med, og jeg bestemte meg for å ringe lege hvis feberen ble veldig høy eller hvis den ikke gikk ned i løpet av et par dager. De neste par dagene tuslet jeg rundt med en misfornøyd mini på armen. Leppa hennes hang nede ved knærne, og ingen mat var god nok. Hver gang jeg prøvde å sprute salvannsoppløsning inn i nesa hennes, vred hun seg unna og gav meg et blikk som fortalte meg hvilken forferdelig dårlig mamma hun syns jeg var. De eneste gangene livet var greit å leve var når hun fikk ligge godt krøllet sammen på ammeputa med puppen min i munnen. Så sånn satt vi. Både dag og natt. Det var jammen godt jeg nettopp fikk meg noen filmkanaler på TV-en.

Utslett
På dag nummer tre med feber skulle jeg skifte en bleie, og under bodyen var den lille magen full av røde prikker. Jeg snudde henne, og ryggen var like prikkete. Jeg undersøkte henne fra topp til tå, og fant flere prikker rundt halsen, bak ørene og under bleien. Fram med telefonen og søk på «L». Legevakt.

Jeg kledde på en gråtende mini, hun sutret sårt da jeg satte henne i bilstolen og hikstet da jeg kjørte avgårde. En gråhåret koselig lege ventet i døren da vi kom fram. Han tok minien i armene sine, og plutselig var vesla som en sol. Hun strålte lykkelig mot legen og lot seg villig undersøke mens hun grep etter stetoskopet og gurglet fornøyd. Jeg var glad hun tydeligvis følte seg bedre, men litt flau også. Hadde jeg virkelig reist til legevakten for dette?

Ingunn haster opp på soverommet for å trøste vesla som nok en gang er våken og trenger kos.Les også:

Alt om feber

Fjerde barnesykdom (3-dagersfeber)

Feberkramper er fryktelig skremmende

Fort bra igjen
Legen konkluderte med at det var et virus med et typisk virusutslett, og sa at feberen sannsynligvis ville forsvinne i løpet av kort tid. Jeg pustet lettet ut og pakket jenta mi inn i bilen igjen. Da vi kom hjem sjekket jeg temperaturen hennes igjen, og jammen var den bare 37,2. Lettet koste og klemte jeg meg igjennom kveldstellet, ammet vesla i søvn og la henne forsiktig i sprinkelsengen. Hun gryntet litt, stakk tommelen i munnen og sov videre. En prikkete mini var på bedringens vei, og jeg sank lettet ned i sofaen med en kopp te. Nå kunne jeg ta det med ro. Helt til neste gang.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSlitesterke navn du trygt kan velge nå
Neste artikkelJeg var bare et lite barn!
DEL