Med Thea Emilie hadde jeg en mye "rundere" mage som var over "hele" magen. Denne gangen er den mye, mye spissere. Det er veldig artig egentlig, at man kan merke så stor forskjell.

Sist oppdatert: 26. juni 2012

Denne fredagen har jeg kommet meg til 28 uker, og jeg starter på tredje og SISTE trimester. Utrolig, men sant! Vi har frem til nå planlagt veldig lite i forbindelse med lillebror sin ankomst, men fremover nå skal vi bruke tid på å skaffe det vi mangler, gjøre klart babyrommet og ikke minst forberede oss selv på det store som skal skje.

Det er mye jeg merker forskjell fra første svangerskap da jeg ventet Thea, og dette svangerskapet. En av de største forskjellene var jo starten av svangerskapet hvor jeg med Thea Emilie var kjempe kvalm og spydde av meg 8 kilo de første ukene. Dette svangerskapet var jeg også kvalm, men langt i fra så ille som med Thea. Jeg kastet ikke mye opp, men slet en del med brekninger. 

Les flere av Rebekkas blogginnlegg

Vi var med på «Mamma i hæler» som MammaogHerman har på bloggen sin. Veldig moro. Foto: Helena Krekling

Videre har svangerskapet vært noenlunde like sånn ellers, med bekkenplager osv. Har vært litt mer trøtt og sliten denne gangen, men det kan ha noe med at nå har jeg ikke mulighet til å bare legge meg når jeg blir sliten, siden vi har en storesøster som krever oppmerksomhet også.

Stor forskjell på magefasong!
En annen ting som jeg merker STOR forskjell på er magen, og utseende på den. Med Thea Emilie hadde jeg en mye «rundere» mage som var over «hele» mange. Denne gangen er den mye, mye spissere. Det er veldig artig egentlig, at man kan merke så stor forskjell. Merker det spesielt om natten, fordi jeg må bruke pute under magen, siden den er så spiss at den ikke treffer madrassen av seg selv.

Jeg har kommet til siste del av svangerskapet, og det er litt surrelistisk. Magnus og jeg snakket sammen for et par dager siden og vi synes tiden har gått fort begge to. Vi fant ut at vi har fokusert SÅ mye på at jeg er gravid, og at svangerskapet skulle gå bra, og skal gå bra videre, at vi nesten har «glemt» å tenke på hva som skjer når graviditeten er over. Vi har liksom ikke tenkt så mange tanker om at det faktisk kommer en liten baby i hus igjen, og vi må faktisk omstille oss totalt igjen.

Vi ble enige om at vi måtte begynne å tenke litt på dette nå, slik at vi ikke får oss en «overraskelse» når han først kommer. Nå har vi jo mye tid i sommer til å forberede oss, så det er godt.

Les også: Gravid? Snakk ut om forventningene NÅ!

Mamma- og Thea-tid

Thea i klær jeg kanskje ikke ville valgt til vanlig, men det var morsomt å bli stylet opp og fotograftert. Foto: Helena Krekling

Thea hadde siste uken i barnehagen nå før ferien, og fra og med uke 28 skal Magnus også ha ferie, i tre uker. Jeg valgte å ha Thea Emilie hjemme en ekstra uke, kun meg og henne. Jeg håper vi kan bruke uken på å gjøre koselige ting sammen, kun hun og jeg. Har ikke helt tenkt ut hva enda, men hadde lyst til å bruke litt ekstra tid på henne nå.

Når det gjelder utstyr sånn generelt, så er det faktisk en del vi trenger – selv om vi har ett barn fra før. Mye vi har hatt har vært rosa, så det kan liksom ikke brukes nå. I tillegg trenger vi noe mer møbler, stellebordløsning, vognbag og litt andre slike «småting». Jeg må sette opp en liste trur jeg, med ting vi trenger slik at jeg får litt oversikt. Jeg gjorde det med Thea Emilie også, så får bruke den også endre den bare.

Les også: Hva trenger vi av utstyr til babyen?

Hva trenger et høstbarn av klær?
Det jeg synes er vanskelig å planlegge er klær. Thea Emilie ble født i juni og hun var et sommerbarn, derfor ble det mye sommerklær den første tiden. Jeg kjøpte en del tøy til henne før hun kom, og vi fikk MASSE både under graviditeten, og da hun ble født. Jeg trur nok ikke vi får like mye gaver denne gangen, så derfor har jeg begynt å tenke litt på hva man trenger av klær.

Men så er det litt vanskelig å vite hvordan man kler et nyfødt høstbarn. Er det ull som bør prioriteres mest, eller en del andre ting også. Tenk om september blir en fin og varm måned, da må man ha litt "lett sommer/høst-tøy" til han også. Det er jammen ikke lett å vite på forhånd hvor mye man trenger. Dersom han blir en gulpeunge, går det mer skift også - det erfarte vi med Thea. Men blir han ikke det trenger man kanskje ikke så mye?

Les om gulping og oppkast hos babyer

Det er jammen mye som skal tenkes på, og det er nå tankene om alle forberedelsene virkelig har begynt å surre i hodet på meg. Nå må vi få sortert alle tankene, skrevet ned alle planene også begynne med forberedelsene. Sånn sett er det jo bare helt supert at jeg nå har sommerferie!

Følg Rebekkas blogg

Les også: Uke for uke

Les alt om fødselen

Les også om babyer og søvn

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkel44 år gamle Trine venter nummer fire
Neste artikkelEr det lov?
DEL