Før jeg ble mamma selv, må jeg innrømme at jeg syns det var litt kjedelig med små barn. Hva skal man finne på, liksom? Nå syns jeg hver dag er superspennende, og minien og jeg gjør morsomme ting sammen hele tiden. Her er noen av tingene vi gjør sammen!

Sist oppdatert: 6. mai 2014

Barn og bøker er en magisk kombinasjon. Foto: privatVi leser bøker
Nå som hun er over ett år, så har hun litt mer ro i kroppen, og vi kan faktisk lese bøker. Det går i bildebøker med tekst, og vi peker og leser, og minien blar. Vi kan lese samme bok ti ganger på en dag, og tro det eller ei, det er ikke kjedelig. Miniens begeistring over å vite hva som kommer på neste side er så stor at jeg med glede leser de samme bøkene, om og om igjen. Nå har Besta, min mamma, gitt oss min ynglingsbok fra da jeg var liten, den som hun måtte lese igjen og igjen og igjen til meg, og vesla elsker den.

Vi synger sanger med bevegelser til
«Lille Petter edderkopp» er favoritten om dagen. Hun gjør ikke bevegelsene selv enda, men hun skriker av glede når det begynner å regne og Petter faller ned fra hatten.

Vi leker i dusjen
Alt som har med vann å gjøre er kjempegøy! Minien krabber inn i dusjkabinettet så fort hun får sjansen, og noen ganger fyller jeg en bøtte med vann og lar henne plaske der inne en stund, mens jeg sitter utenfor og plasker sammen med henne. Da er hun et eneste stort smil. Hadde det ikke vært for at det kan bli kaldt etter hvert, kunne hun ha holdt på i timesvis. Dette er en svært populær aktivitet!

Les også:

Lesing gir barnet bedre ordforråd og språk

Slik utvikles babyens språk

Lek med ettåringen din!

Vi leker «borte-titt, titt!», «Nå kommer jeg og tar deg» og «Kile-leken»
Noen ganger leker vi tannlege, da sjekker minien tennene mine, og noen ganger teller vi firkantene på kjøkkengulvet. Spesielt morsom er peke-leken. Da går vi rundt i hele huset, peker på ting og sier navnet på tingen. Nå om dagen er det særlig blomstene som skal pekes på, og da må vi kjenne på dem og lukte litt også. Sånt kan ta halve dagen!

Vi triller tur
Vesla elsker å sitte og se på ting, og peker og prater som bare det. Jeg kan velge om jeg vil rusle i snegletempo og leke peke-leken samtidig, eller om jeg vil gå på litt og få litt trim. Minien syns begge deler er gøy.

Vi leker ute
Noen steder er det fortsatt snø, og det er gøy å krabbe i. Finner vi en liten bakke tar vi fram akebrettet, det er alltid en suksess. Andre steder er det bart og fint. Da ligger vi på gresset og studerer alt som finnes der. Minien plukker et strå, studerer det og gir det til meg. Jeg takker pent og legger det vekk. Så går vi videre til neste.

Les også:

– Lek med barnet ditt 15 minutter hver dag!

Den beste tiden i livet

Bruk ettermiddagen med barnet ditt!

Vi koser
Koser på bamsene, på hunden og på hverandre. Klapper og klemmer og sier mmm. Noen ganger finner vi et ekstra mykt teppe å kose på, og noen ganger er det en hund i en bok som trenger en klem. Minien gir verdens beste klemmer.

Husarbeid kan bli mye morsommere med litt hjelp. Foto: privatVi gjør husarbeid
Det tar kanskje lengre tid å støvsuge når minien skal styre, men det er mye morsommere!

Vi lager mat
Flere kokker, mere søl, sier du? Absolutt! Men det er jo sølingen som er morsom!

Dette er bare noen av tingene minien og jeg gjør sammen, og det er rart å tenke på at jeg noen gang har syns at slikt er kjedelig. Og jeg får jo pauser også! Hver eneste dag trenger vesla litt tid for seg selv. Da rydder hun inn og ut av dvd-skapet, rydder seg plass til å sitte i kjøkkenskapet, krabber opp og ned av sofaen og kikker seg i speilet i gangen. Da tar jeg meg en kaffekopp. Hvis jeg prøver å gjøre noe viktig, så skal jeg love deg minien er der på to sekunder og skal hjelpe til. Så miniens «alenetid» er min hviletid. Og den er jammen god den og!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTo press så var han ute!
Neste artikkelHadde med fotograf på fødestua
DEL