I dag må jeg bare hoppe rett på sakens kjerne! Den 31. oktober var første dagen av totalt åtte dager med besøk av tante rød! Jeg er så sinnssykt glad for det! Da var det ca 30 dager siden jeg hadde den svake blødningen, noe som kanskje kan indikere at det er i ferd med å bli system på sakene

Sist oppdatert: 26. november 2007

Jeg har rett og slett vært i en aldri så liten lykkerus siden da… Det er først nå jeg føler at vi kan sette i gang med å seriøst PRØVE å lage barn. Nå kan vi delvis tippe oss frem til når eggløsning vil skje, slik at vi kan legge oss i selen da. Samtidig forsøker jeg å innstille meg på at det ikke er sikkert at mensen kommer tilbake ved neste månedsskifte. Kanskje har dette vært bare et blaff… Men jeg er optimistisk!

Erik ble også svært oppgiret av dette, og har fått tilbake troen på at det kan bli minst ett barn til på oss. Jeg har oppdatert ”min side” på babyverden, og studert nøye når min sannsynlige fruktbare periode er. Den er akkurat over nå, og vi har gjort nesten daglige forsøk i denne perioden… Kanskje kommer ikke mensen, men heller to blå streker ved månedsskiftet? Det er lov å håpe, men jeg er fullstendig klar over at det ikke alltid er eggløsning mellom menstruasjonene. I tillegg er det vel kun 25 % sjanse for befruktning de gangene det faktisk er eggløsning. Tenker man for mye på sånt kan en jo miste troen på at det er mulig å bli gravid!

Men vi har tross alt klart det tre ganger før, er relativt unge, og har derfor gode sjanser på å kunne lykkes. Erik mener at saken herved er fikset… Jeg føler meg ikke like sikker, men synes det er både morsomt og humørspredende at han har en slik god følelse og innstilling. Det hjelper.

Småguttene våre har det bare bra, og ingen har vært syke den siste måneden. Det gjør at vi har hatt en fin måned der alle daglige aktiviteter har gått sin gang. Det gjør godt! Vi har nok vært særdeles heldige, for både oppkast/diarè og forkjølelse har gått i barnehagen denne perioden.

Jeg har dessuten vært på foreldresamtaler om barna i barnehagen siden sist jeg skrev. Anders hadde hatt en fortsatt positiv utvikling, men han har en del utfordringer knyttet til manglende konsentrasjon i større grupper. Han er dessuten opptatt av å følge med hva Vegard gjør i barnehagen, og er veldig typisk storebror. Han skal passe på at ingen er slemme med ham, at Vegard ikke gjør noe galt – i det hele tatt legger han seg kanskje litt for mye opp i lillebroren sine saker! Men barnehagen var oppmerksom på alt dette, og mente de hadde kontroll.

Vegard på sin side fikk mye skryt, og det ble sagt at han på mange områder er på nivå med en 5 åring! Det gjør meg både lettet og glad, både på hans og våre vegne. Han går gått overens med alle barna, både de på egen alder og de som er en del år eldre. Han er smart og skarp, men blir beskrevet som kanskje den staeste ungen de på barnehagen har møtt… Jeg er ikke forundret… Det høres ut som gutten vår for å si det sånn!

Anders fikk innkalling til innskriving på skolen her en dag. Vi skal dit i starten av desember. Det kjennes skikkelig rart ut at vesle Anders-gutten vår allerede snart er skolegutt… Det føles ikke lenge siden han låg og smattet melk i armene mine… Vi foreldre må derfor i gang med å informere skolen om hvilke behov Anders vil kunne ha i skolen, med tanke på de utfordringer han har. Det er vanskelige runder å gå inn i. På den ene siden er det viktig at skolen er informert, og kan forsøke å legge til rette for optimale læreforhold for Anders. Samtidig er jeg veldig redd for å gjøre lærerne forutinntatt til gutten vår. Jeg ønsker at de skal bli kjent med ham på lik linje med andre barn. Han har uansett behov for litt tettere oppfølging, så vi må nok inn i en dialog med skolen for å formidle våre tanker og ønsker. Skolen har forhåpentligvis erfaring med så mangt, og vil kunne komme med forslag til løsninger.

Nå er det ca en uke til en test kan være positiv! Eller at mensen kommer… Det viktige er at i hvert fall en av delene skjer! Da vil jeg fortsett å være glad neste måned også!

Håper dere alle får en fin førjulstid! Her diskuterer jeg og Erik hvilken type adventskalender vi skal velge for barna i år. Vi har pleid å ha litt snop, men ønsker egentlig å ta litt mer seriøse ting. Men det blir fort dyrt til tre små, samtidig som man etter hvert kan gå tom for ideer til kalendergaver… Vi blir nok enige til slutt!

Signe

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelMor-barn-vennlig sykehus – hva er det?
Neste artikkelGravid på julebord – hva bør du tenke på?
DEL