Nå har det jammen blitt lenge siden sist!
Først vil jeg gjerne innvie de som følger med oss i våre tekniske problemer. Datamaskinen vår gikk i svart, og har vært inne til reparasjon i en måned nå… Dere skal vite at det er hardt!

Sist oppdatert: 3. juli 2007

Det gjør meg noe betenkt – vi har gjort oss ganske så avhengige av å surfe rundt på en rekke nettsteder daglig, for ikke å snakke om den sporadiske kontakten vi har med venner og familie via e-post. Nå får jeg bare sjekket e-posten min når jeg er på jobb. Det er surt. Jeg savner å ha dataen hjemme hos meg!

Nå syntes jeg likevel at jeg bare måtte ta meg på tak og skrive en ny oppdatering til dere. Den opprinnelige og nettopp ferdigskrevne (for en mnd siden) historien om ”prøveperiode 2”, er inne på den defekte maskinen, og det er ikke sikkert innholdet kan hentes frem igjen heller i følge reparatør. Så nå sitter jeg på jobben, og benytter pausen min til en kort oppdatering.

Ja, hva har så skjedd…. Dessverre er det ingen baby på gang enda heller, og siden sist har jeg ikke hatt noen form for blødning – ikke en bitte liten antydning en gang. Testene er negative. Jeg har likevel tatt litt tak i problematikken nå. En viss frykt for at noe skal være alvorlig galt er jo naturligvis der. Tankene kan svirre hvis de få tid til det… Tenk om det er livmorkreft? Tenk om jeg er en av de ytterst få som kommer ekstremt tidlig i overgangsalderen? Er jeg for tykk til at mensen vil komme? Er det kostholdet mitt som gjør at det ikke skjer noe?  Jeg er som kvinner flest: jeg kan det å bekymre meg! Oftest er det unødig, men i blant treffer en blink og ser at all uro var berettiget.

Nå vil jeg aktivt gå inn for å komme til bunns i vårt lille ”mysterium”. Jeg har derfor vært i kontakt med litt forskjellige instanser. Jeg bestilte meg legetime som var en drøy mnd frem i tid (men som jeg nå akkurat har vært på), noe jeg syntes var for lenge å vente.

Jeg tok derfor kontakt med en akupunktør, som gledelig kunne fortelle meg at hun hadde hjulpet flere par med å bli gravide! Dette var par som hadde slitt lenge, og som hadde prøvd så mangt fra før. Hun hadde også hjulpet kvinner til å få mindre smerter ved mensen. Det var likevel aller første gang hun møtte min type problematikk, med at mensen ikke var til stede. Hun virket uansett svært optimistisk med tanke på at hun kunne hjelpe meg ”i gang”. Jeg gledet meg til første behandling med henne, og øynet håp om en rask løsning på det hele.

Behandlingen var deilig! Ok, det var mange nåler… Sikkert 8-10 nåler i ene øret, og 2-3 nåler i hver av føttene. Likevel slappet jeg utrolig godt av. Kroppen ble døsig og nummen, særlig armer og føtter, og jeg sovnet tungt. Endelig et sted jeg kunne sove uten å bli vekket av utålmodige små gutter, som vil ha oppmerksomhet eller assistanse fra mammaen sin! Noen vil nok mene det er et spesielt sted å søke ro til hvile kanskje, men det har i alle fall fungert slik for meg de tre gangene jeg nå har vært der. Deilig er det…

Jeg har altså vært der tre ganger til nå med ca en ukes mellomrom. Til nå har det ikke gitt resultater, og hvis det ikke skjer noe de neste ukene, vil akupunktøren gå over til et litt annet opplegg sa hun. Jeg liker godt å gå dit, og merker nok at jeg har godt av det, men lommeboken har en litt annen oppfatning. Jeg er derfor litt usikker på hvor lenge jeg skal fortsette. Det bør visstnok ikke gå mer enn to uker mellom hver behandling, så da blir det fort kostbart. Vi får se.

Legebesøket opplevdes også som positivt – legen min tok meg absolutt på alvor. Jeg har nå tatt en mengde blodprøver, og svarene kommer nok om noen uker. Legen min skal ha ferie til midten av august, så jeg må nok vente litt med å få innblikk i prøvesvarene. Jeg har ferie snart jeg også, fra midten av juli til midten av august, så det er egentlig helt greit at jeg må vente på svarene. Da vil jeg forsøke å legge hele prosjektet litt til side, kanskje skjer det noe da??? Legen ville ta hormonprøver av meg for å se hvor jeg er i syklusen, og om jeg i det hele tatt har noen syklus. Videre vil jeg trolig bli henvist til gynekologisk poliklinikk for ultralydundersøkelse av livmoren. Det er bra at noe endelig vil skje. Jeg har begynt å engste meg litt som sagt.

Ellers har vi det bra både store og små, men det er ikke til å legge skjul på at vi gleder oss enormt til ferien. Jeg har heldigvis fått ferie mens barnehagen er stengt. Det løser en del problemer vi ellers ville ha fått med barnepass… Mamma kommer på besøk en av ferieukene våre, så kanskje hun kan tenke seg å passe de tre søte guttene våre litt da. Vi kunne trengt litt tid for oss selv – vi to voksne uten ungene. Vi savner det både Erik og jeg, samtidig er hverdagen akkurat nå så hektisk for oss begge at vi har ikke hatt TID til å savne voksentiden. Det høres kanskje litt trist ut, men vi har det faktisk ganske så bra om dagen! Vi føler at vi får mye unnagjort, og det gjør oss uendelig godt det også.

Håper alle sammen får en skikkelig fin sommer! Vi har ingen spesifikke ferieplaner, men kanskje blir det litt campinghytter eller hotell, og besøk ved noen av de flotte familieparkene som finnes rundt omkring i landet vårt. Ungene er positive til det meste faktisk! Det kommer nok en alder der de vil ha mer bestemte meninger om hva de vil i ferien sin tenker jeg… I år blir det altså opp til oss voksne og lommebøkene våre, å avgjøre ferieprogrammet. Vi skal uansett kose oss. Det finnes tross alt mye en kan gjøre som er gratis; fjellturer, fiske, bade i sjøen, mye barna setter like stor pris på. Det er opp til oss å legge grunnlaget for hvilke forventninger og krav barna vil ha og stille. Dette bør vi nok være litt bevisste på… Det er nå grunnlaget blir lagt for årene som kommer.

Nok en gang GOD SOMMER!!! Og husk å bruke solkrem i finværet!

Hilsen lett solbrent Signe

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEtt eller begge bryst per måltid?
Neste artikkelSex – er det trygt?
DEL