Ja, hva er egentlig en prøveperiode når en ikke har fått tilbake mensen? Den er i alle fall vanskelig å få et planmessig tak på. Det blir liksom bare å prøve med jevne mellomrom, håpe på at nå kan det være noe, nå får vi kanskje resultater… Som for eksempel når jeg kjenner at det prikker og stikker litt i eggstokkene - da håper jeg at NÅ er det eggløsning. For en eggløsning må selvsagt til FØR ”den uteblitte” inntreffer…

Sist oppdatert: 24. mai 2007

Jeg hadde siste meget svake blødning tidlig i januar. Jeg synes egentlig ikke at jeg kan kalle det en menstruasjon, men den gikk over ca 5 dager. Etter dette har det vært noen enkeltstående dager med flere ukers mellomrom, at det har vært svake spor av blod, men det er så lite og helt uten sammenheng (ikke etter samleie). Det er absolutt merkelig.

Nevnte dette for noen venninner her en dag nå nylig, og de mente at jeg burde gå til legen for å sjekke det opp nærmere. Det er noe jeg har tenkt på selv også, men jeg har ikke kommet så langt enda. En håper i det lengste at alt skal ordne seg av seg selv, men kanskje gjør det ikke det? Jeg kommer nok til å bestille legetime snart, og forhåpentligvis kan det gi meg noen svar.

Siden vi ikke har noen uteblitt mens å ta graviditetstest opp mot, blir det til at det går med relativt mange tester her hos oss… Frem til april tok vi test i starten av hver måned, men så fant jeg noen meget rimelige tester som jeg kjøpte på nettet. Fra midten av april har vi derfor tatt graviditetstest hver helg, og det kommer vi til å fortsette med til nestemann er på plass!

Jeg synes det er viktig å kunne vite noe om hvor langt jeg er på veg, for å kunne planlegge litt frem i tid. Samtidig er det viktig å vite om en er i lykkelige omstendigheter med tanke på alkoholkonsum (ikke noe stort problem siden jeg sjelden kommer meg ut på livet!), hva jeg gjør og ikke gjør på jobben (med tanke på tunge løft, eventuelt utagerende brukere, o.l.), og at jeg må huske å ta folsyre. Jada, jeg kunne vel egentlig ha startet med det nå i prøveperioden, men jeg har ikke kommet så langt.

Denne prøveperioden har ikke inneholdt noen blødning, og resultatene er fire negative tester.

Erik mener vi skal smøre oss med tålmodighet, og tenke så lite som mulig på timing. Jeg er for så vidt enig, men det er lettere sagt enn gjort. Heldigvis er vi så privilegerte at vi har tre flotte barn allerede. Dersom jeg hadde slitt lenge med mitt første barn hadde jeg nok virkelig ikke klart å tenke på noe annet enn at vi ”måtte få det til”. Nå er hverdagen full av mange krumspring og glede allerede, særlig relatert til barna, slik at tanken på å skape nytt liv ikke er altoverskyggende.

Jeg er enig med Erik i at det er nødvendig å stresse ned litt, slik at ikke all romantikken blir borte. Personlig føler jeg ikke at prøvingen går på bekostning av det som kjennes naturlig og spontant. I hvert fall ikke per i dag.

Håper å kunne dele positive nyheter i neste prøveperiode!

Signe.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBli kjent med Signe og Erik!
Neste artikkelHvor lang tid tar det?
DEL