Nå har jeg sviktet dere over lengre tid. Jeg innser det. Jeg har rett og slett ikke hatt overskudd til å samle tankene omkring statusrapporten. Det føles faktisk litt sårt å sette ord på min egen ufullkommenhet. Ja, for det føles nettopp slik. Kroppen min fungerer ikke som den skal.

Sist oppdatert: 29. mai 2009

Ikke blir jeg gravid, og ikke har jeg en begripelig syklus heller. Helt ærlig kjenner jeg et stikk av misunnelse når jeg hører om kvinner/par som klarer å få ett barn i året. Ikke at det er et mål for meg/oss, men poenget er at de får det til! Vi har ikke brukt prevensjon i hele tatt gjennom vårt 8 år lange seksuelle samliv, og vi har altså fått tre barn. Tre nydelige barn, som vi elsker over alt på jord… Men med tanke på vår unge alder o.l. vitner det likevel om relativt lav fertilitet.

Sist jeg skrev til dere, i slutten av februar, var mensen en uke forsinket. Jeg måtte vente i 1-2 uker til før den kom. Da var den nokså svak, men varte i over 14 dager i strekk. Nå har jeg vært fri for mensen siden midten av mars, altså over 2 måneder. Tok test for 2 uker siden. Negativt resultat som vanlig. Ja, jeg er motløs. Erik synes også at dette drøyer ut, men det virker ikke som han tenker like mye på det som jeg. Det er i grunnen bare bra.

Guttene er i full vigør som alltid! Jeg har nettopp kjempet en stri kamp med å få dem i seng. De er seige som få… Sikkert et sunnhetstegn! Synes det er rart å tenke på at eldstemann nå snart er ferdig med første klasse. Han virket litt overrasket over dette selv også, da jeg gjorde ham oppmerksom på det. ”Skal jeg snart begynne i andre klasse? Hvem blir i første klasse da da?” Vi måtte trekke litt ekstra på smilebåndet da. Slik en ekte iver, glede og entusiasme!

Ellers planlegger vi ferie. Legoland var den opprinnelige planen. Nå ser det ut til at det blir Tusenfryd og besøk hos slekt og venner i stedet. Ungene synes det virker eksotisk likevel ser det ut til. De fryder seg over at de er høye nok til å diverse karuseller på Tusenfryd. Anders er over 120 centimeter, Vegard er 109-110 centimeter (og spiser sunt for å bli høyere enn 110 cm før ferieturen!) mens Trygve er drøyt 95 cm tror jeg. Dette burde jeg vite med sikkerhet, for vi har jo målt noen ganger de siste månedene! Men det stokker seg litt for en småsliten mamma i blant. Jeg håper dog inderlig at Vegards sunne kosthold gir ham de siste 1-2 cm han trenger for å kunne ta de karusellene han har lyst til…

Erik holder på med noe utvendig arbeid på huset vårt nå. Et evinnelig spetakkel! Ikke rart at guttene sliter med å gå til ro. Uansett, nå vil jeg gå og hjelpe ham litt…

Sukk fra Signe

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelErlend: -Jeg ønsket meg langt vekk fra hele familien
Neste artikkelDen beste julegaven
DEL