Sommerferien kom akkurat tidsnok, for nå har jeg begynt å bli skikkelig lei av veggene i stua mi, og hele huset vårt har begynt å føles en smule klaustrofobisk. Jeg har plutselig et kjempebehov for å være sosial, og for at det skal skje ting rundt meg.

Sist oppdatert: 10. juni 2013

Den siste eksamenen er endelig overstått! Jenta mi er snart ti uker gammel, og vi har blitt godt nok kjent med hverandre til at jeg kan planlegge besøk og turer ut av huset. Det er utrolig deilig!

Den første turen vår var som en liten prøvetur. Vi tilbragte helgen på ei hytte ikke langt unna der vi bor, sammen med flere andre. I begynnelsen føltes det litt stressende og klønete. Det var hverken stellebord eller stor vask der, så vi byttet bleier på gulvet og brukte wet wipes, og vi har ingen reiseseng til henne enda, så hun sov i vognbagen. Fellesmåltidene ble forsinket hver gang, alle ventet på oss hele tiden, for vi måtte alltid amme eller skifte bleie. Kevin og jeg byttet på å spise og på å være med på aktiviteter, og jeg ble ofte sittende alene i en krok eller på et rom fordi jeg ikke var komfortabel med å amme foran så mange mennesker. Likevel var det fantastisk godt å være der, og når søndagen kom, ville jeg ikke hjem. Kevin derimot, han syns at alt er lettere hjemme, og selv om han koste seg, var han glad da helgen var over.

(bloggen fortsetter under bildet)

Ingunns mor og tante gikk på trilletur i bunad på hytteturen, og Ingunn fikk en halvtome til å gjøre ingenting - for første gang siden Ella kom til verden. Det var en rar følelse, men godt også.

Ikke lenge til Kevin også får ferie
Kevin er ikke plaget av reiselyst og opplevelsestrang på samme måte som meg, for han er jo på jobb hver dag. Han snakker med kollegaer, får alenetid og er i det hele tatt ute av huset og gjør andre ting. Han syns det er godt å komme hjem og slenge seg i sofaen etter jobb, den samme sofaen som jeg har så behov for å få rompa opp av, og er nok ikke like entusiastisk som meg når jeg hoppende av glede forteller at vi har blitt invitert bort til noen på vafler. Heldigvis er det bare en måneds tid til han har ferie og skal være sammen med meg og minien fra morgen til kveld, så da skal vi nok få fart på sakene!

Les også:

Baby på reise: Setter du dine behov først?

Vent med å reise fra barnet ditt

Ta med babyen til Paris!

Barseltreff
I mellomtiden sitter jeg her da, med maur i kroppen. Heldigvis har helsestasjonen i bygda satt sammen en barselgruppe for oss som har blitt mammaer de siste par månedene, og de organiserte det første treffet. Vi tok med oss de små og møttes på helsestasjonen, fire mammaer og fire perfekte små babyer, og koste oss med kaffe og skravling. Helsesøster var med og snakket litt om hva som er hensikten med barseltreff, og anbefalte oss å ha noen regler, for eksempel at man skal huske på å invitere alle hvis man finner på noe utenom de faste tidene, slik at ikke én blir glemt og føler seg utenfor, og at det ikke skal være noe press om skinnende rene hus og fancy servering når man skal holde barseltreff hjemme.

Hun advarte oss mot å sammenligne babyene våre, og snakket om hvor sårt det kan være for den mammaen som har den tynneste, tykkeste eller «seneste» babyen. I tillegg bør vi respektere at alle gjør ting forskjellig, for eksempel så er det noen som ammer, noen som bare bruker morsmelkerstatning, noen som gjør begge deler og noen som pumper. Alle har sine grunner og det er ikke nødvendig å mene så mye om det. Det var godt å få disse tipsene, selv om alle på barselgruppa mi er voksne, koselige damer, for da fikk vi en god start hvor vi alle ble enige om å ha et positivt fokus og være til støtte for hverandre. Jeg gleder meg allerede til neste gang!

Les også: Måned for måned

Å være mamma er det fineste og mest spennende jeg har opplevd i hele mitt liv, og det er godt å merke at jeg kan være mamma i tillegg til å være Ingunn; den samme som jeg alltid har vært, som vil reise, møte nye mennesker og oppleve ting. Bare at nå er jeg Ingunn med Mini-Me i bæresjalet. Og ja, med bittelitt brakkesyke.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSkrikekur kan gi ulykkelig baby
Neste artikkelTreårs-trass vs. trettisjuårs-trass
DEL