Da datteren pekte på Ingunns speilbilde og lo, skjønte hun at det var på tide med litt egenpleie igjen.

Sist oppdatert: 22. januar 2014

Det var en veldig travel mandag. Forelesning på nett fra ni til tolv, og nøyaktig klokken tolv skulle det komme en mann på branntilsyn for å sjekke om alt var som det skulle i det lille huset vårt. Jeg hadde vært bittelitt lat den helgen, så det meste stod på hodet. Leker utover gulvene, tripptrappstolen var smurt inn i noe jeg tror var tomatsaus, oppvasken balanserte fint i oppvaskkummen og gulvet så ut som om det ikke hadde sett støvsugeren på ukesvis. Det var en perfekt dag å øve på multitasking!

Jeg skrudde opp lyden på pc-en og lyttet til forelesningen mens jeg gav vesla grøt og vasket kjøkkenet. Da minien tok seg en liten lur, tok jeg med meg pc-en opp i andre etasje og ryddet kjapt opp på soverommet. Der står det nemlig en gammel vedovn som inspektøren sikkert ville kikke på, og da er det greit å ha redd opp sengen. Slik småløp jeg rundt i huset i håp om å få det i alle fall halvveis presentabelt før en offentlig tjenestemann kom og banket på døra.

Les også disse blogginnleggene:

Superwoman

Uten alenetid blir jeg et monster

Stress med barn?

Én time for tidlig!
Litt før elleve var jenta mi våken, og vi var godt i gang med lunsjen da det ringte på. Jeg var varm, sliten og litt stresset, og uten å tenke meg om løp jeg rett bort til ytterdøren og åpnet den. Der sto inspektøren, en time for tidlig ute. Jeg inviterte han inn og beklaget rotet mens jeg prøvde å tørke det verste av leverposteien av minien før jeg løftet henne opp. Så viste jeg han vedovnene og brannvarslerne i huset mens vi tråkket over alle lekene, og jeg nappet unna bh-en som jeg hadde hatt planer om å ta på meg før det kom folk, men som i stedet lå pent dandert over sofakanten.

Knekker sammen av latter
Ting var som det skulle, og inspektøren takket for seg, samtidig som jeg hørte læreren min si «Takk for i dag!» langt der inne i pc-en. Roen senket seg, og jeg tuslet ut på badet for å vaske det siste av leverposteien ut av håret på vesla. Da jeg kastet et blikk i speilet, stivnet jeg. Håret mitt stod til alle kanter, det var maskaraklumper i øyekrokene, sminke nedover kinnene og huden min så klam og svett ut. Mellom fortennene lå det et linfrø fra siste runde med frokostblanding.

Atter en gang hadde jeg glemt meg selv. Og da minien strakk ut pekefingeren, pekte på meg og lo høyt, knakk jeg sammen i krampelatter på badegulvet. «Det er jammen bra jeg allerede er gift», tenkte jeg. «For jeg har nok ikke akkurat draget på gutta om dagen!» Jeg sendte en stille takk til den snille inspektøren som hadde sett meg rett i øynene når han snakket til meg og aldri viste noe tegn til at jeg så ut som et troll, og så fant jeg fram en ansiktsmaske, en hårkur, en skrubbesvamp og litt annet som har ligget innerst i en skuff siden før jeg ble mamma.

Innvendig egenpleie - is, sjokoladesaus og te. Nam, nam!

Les også disse blogginnleggene:

Vær så snill og sov!

Er det min eller din tur?

Ingenting galt i å være lykkelig!

Da kvelden kom og vesla var i seng, var det endelig tid for Ingunn. Jeg fikk meg en lang dusj, og etterpå ble det jammen meg spa i stua. Jeg rundet av kvelden med en stor skål iskrem og en deilig kopp te. Jeg kan ta vare på meg selv jeg også. Når jeg bare husker på det.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelRedd forholdet til lillegutt skal forandre seg
Neste artikkelHar du sett på magen?
DEL