Det hender det regner her i Spania. Ja, det er helt sant. Det hender, men det er heldigvis ikke så ofte. Dessverre kan det komme enorme mengder når himmelen først åpner seg. Og dreneringen er det så som så med her i solens land.

Sist oppdatert: 21. mai 2012

Det var akkurat en sånn dag vi var på vei til barnehagen. Det øste pøste, og på fortauet lå store dammer med regnvann.

Les om toåringen

Hektisk morgen
Vi hadde vært gjennom frokost med påfølgende nedvasking av både stol, bord, gulv, vegger og gutt som var dekket med youghurt-klatter. Vi hadde kommet oss gjennom påkledningen med bare tre skift før toåringen slo seg til ro med Mikke Mus-underbuksa og biler på genseren. Vi hadde pakket sekken og forhandlet oss frem til at i dag pakker vi bare ned to smokker, ikke sju. Vi hadde rullet rundt i sofaen i ti minutter i et forsøk på å ta på gummistøvler. Lillemann insisterte på sandaler. Vi kom oss ut i bilen etter å ha mistet paraplyen med vinden flere ganger, og til slutt satt den fast i porten.

Så var vi da endelig på vei til barnehagen. Vi var klissbløte begge to der vi prøvde å manøvrere oss mellom sjøene på fortauet. Rasmus gikk med store øyne og hvinte og lo. For hvert skritt måtte jeg dra ham til side så han ikke løp rett uti vannet for å hoppe og plaske.

 10 tips til morsommere lesning

Hvorfor ikke?
Senere samme dag i min ukentlige mamma-terapi, eller yogatime, fortalte jeg om mine våte, strabasiøse opplevelser til de andre yogistene. Da jeg kom til den delen med vannet på fortauet, lyser damen på sidematten opp og sier: ”Åh, så gøy! Hva gjorde du da? Hoppet dere sammen i vannet?”

”Hæ? Hoppet sammen? Nei, jeg måtte jo prøve å få han inn i barnehagen så fort som mulig. Det regnet jo!”

Men måtte jeg egentlig det? Vi var kliss bløte begge to. Vi kunne ikke bli våtere enn det vi allerede var. Vi hadde det ikke travelt. Jeg skulle egentlig ikke rekke noen ting.

Lek med barnet ditt hver dag! 

Kom regn
Den kommentaren fulgte meg resten av dagen. Ja, egentlig i flere dager etterpå. Nå venter jeg bare på neste regnskyll. For da skal Rasmus og jeg hoppe i alle vanndammene vi finner på vei til barnehagen.

Plasketiplask!

Les også: – La oss stikke til Spania!    Hjelp, vi flyr (med barn) 

Gå til Martes blogg: casakaos.net

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDramatisk start på livet
Neste artikkelHvem kan være far til barnet i magen??
DEL