"Med en fest og to i systemet kan jeg levere enda bedre som mamma", skriver Yummy Mummy.

Sist oppdatert: 29. oktober 2014

Fra det øyeblikket du har tisset på pinnen, og resultatet av graviditetstesten er positiv, så vet du det. Nå skal du leve som avholds i lang tid fremover. Jeg er av typen som liker å ta meg en fest. I tillegg til et glass eller to til middagen i helgene. Det har derfor vært ni måneder med særdeles skjerpet alkohol-appetitt. Jeg har SELVSAGT holdt meg unna de edle dråpene under svangerskapet, men sånn har det ikke akkurat vært etter at jeg ble mamma. Noen løper ut i festligheter så fort fødebaggen er hjemme fra sykehuset igjen. Andre lar det gå nesten ett år før de beveger seg ut på fest. Når bør egentlig mor ta seg en etterlengtet bytur? 

Les også:
– Ikke planlegg ihjel permisjonstiden

Kan jeg drikke alkohol når jeg ammer?

Bildet i toppen av artikkelen er fra en tredveårsdag jeg var så heldig å fikk overvære forrige helg. Tre måneder og tre uker siden fødsel. Dagen før hadde jeg meg en bytur. I godt lag med andre jenter. Mange av dem småbarnsmødre som hadde «fått fri» fra ungene. Dette var derimot ikke første gang jeg var ute å luftet festhodet etter et lengre opphold på barselhotellet. Første gang jeg var i flaska på fest etter fødsel var jentungen fire uker gammel. Andre gang jeg luftet meg med gode venner var hun rukket å bli to måneder. Er det passende nok for en nybakt mamma?

Ikke akkurat et bilde til familiealbumet, men herlig befriende på temafest (80-tallet). Er det ikke befriende å være sammen med andre voksne, UTEN at samtaleemnet dreier seg om bleiemerker, morsmelkerstatning og sparkebukser? For meg er det det. For ikke å nevne nødvendig. 

Les også:
Travle foreldre? Ikke dropp vennene!

Derfor bør du holde på vennene dine!

Til alle mødre – du er en god mamma!

Med en fest og to i systemet kan jeg levere enda bedre som mamma. Jeg tar jo mine forholdsregler, og er som hovedregel alltid oppe og svinger med bakesleiva eller støvsugeren dagen derpå. Etter min mening burde vi jenter oppføre oss litt mer som mannfolk når det kommer til å ta for oss på andre plan enn «bare» hjemme med barna. Ta deg en bytur med jentene! Få festen inn i systemet. Jeg garanterer deg tidenes opptur.

NB! Husk brystpumpe, men ikke server melken i drinken…

Følg Yummy Mummys egen blogg.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelRobbie Williams tvitret konas fødsel live
Neste artikkelVi husker fødselen vondere enn den var!
DEL