Jeg må ærlig innrømme at jeg til tider skulle ønske han kom nå, han er jo ferdig. I det neste øyeblikket så får jeg panikk og håper jeg går to uker over termin så jeg kan bare være meg litt til. Jeg må prøve alt jeg kan å nye den siste lille friheten jeg har, men hvordan?

Sist oppdatert: 26. mai 2015

I begynnelsen av graviditeten gikk ting veldig treigt. Jeg satt å stirret på gravidappen jeg har lastet ned dag ut og dag inn. Jeg leste det samme som sto om uken jeg var i om og om igjen. Tiden virket som om den sto helt stille. Første trimester virket som en hel livstid og jeg trodde aldri det skulle bli andre trimester.

Andre trimester kom og andre trimester gikk, og dette fortere enn jeg rakk å blunke. Jeg husker nesten ikke noe fra disse ukene da de rett og slett bare løp av gårde.  Det kan ha hatt noe med at formen var så fin og jeg hadde enormt mye å gjøre. Jobb, salg av leilighet, flytting og trening, for å nevne noe.

Nå sitter jeg her ferdigflyttet i nytt hus og er plutselig i graviditetsuke 38. Dette er en skrekkblandet fryd. Magen er svær som et fjell, jeg puster som en kolspasient og utålmodigheten jeg hadde i første trimester har kommet snikende tilbake. Nå vil jeg bare bli ferdig med det. Eller vil jeg det… Og hva skal jeg gjøre de siste ukene?

Les også:

Hvordan vet man om fødselen kommer til å gå fort, eller ta tid?

Gode eller vonde rier?

Babyens leie når terminen nærmer seg

Hva finner man på de siste ukene?
Ventetiden har plutselig blitt veldig lang igjen, og jeg vet ikke helt hva jeg skal ta meg til de siste ukene før han kommer. Jeg prøver å sove mye, men det er ikke så lett å tvinge seg selv til å sove nå jeg ikke er trøtt. Dessuten så har jeg smerter i hoftene som gjør at det ikke er behagelig å ligge på hverken den ene eller andre siden for lenge. Dette gjør at jeg ikke kan ligge lenge i sengen på morgenen. Å ligge på ryggen er i hvert fall ikke et alternativ lenger, så her er det bare å komme seg opp av sengen og starte dagen.

Helenes flotte babykul. Foto: privatDet er også begrensa hvor mye jeg orker å gå tur eller løpe rundt på kjøpesenter lenger. Nedpresset er stort og noen nerver som ligger i klem gjør det vanskelig å gå til tider. Det er til og med ikke bare bare å sitte i sofaen heller, det finnes ingen behagelig sittestilling… Så jeg trenger åpenbart tips om hva dere andre gjør eller gjorde de siste ukene for å få tiden til å gå litt fortere.

Les også:

Den magiske termindatoen

Er det kynnere eller rier?

Når bør du kontakte fødeavdelingen?

Cravings på alt som er kaldt og søtt
Dagene mine går nå stort sett til å lese om tegn til at fødselen er i gang og knaske isbiter, til tennenes store fortvilelse. At isbiter kunne smake så godt hadde jeg aldri trodd. Jeg fryser ned det meste. Vannmelon, banan og druer er favoritten. Det går også mye i hjemmelaget sorbet-is med ferske bær på toppen. Jeg har skikkelig cravings på alt som er iskaldt, og søtt. Det kan kanskje ha noe med at det er varmere ute og jeg til tider trenger en kjapp nedkjøling. Heldigvis klarer jeg å holde meg til frukt og sunne alternativer.

Hva var deres cravings på slutten av svangerskapet?

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelGjør det noe at barnet spiser sand?
Neste artikkelHvordan var din opplevelse av sex etter fødsel?
DEL