Jo da, lille venn. Vi kan godt gå på lekeplassen. Men da er det mine regler som gjelder, sier blogger Marte.

Sist oppdatert: 6. mai 2013

1. Jeg gidder ikke stå i to timer og dytte deg på huska. Da får du enten lære deg å få fart selv, eller sjarmere jentene som er tre, fire år eldre enn deg. Sistnevnte er du for øvrig veldig flink til. Du har dem i din hule hånd med en gang du forteller dem hvor fint hår de har.

2. «Mamma se. Se på meg». Ja da, mamma ser på deg. Bare ikke hele tiden. Mamma må sjekke Facebook på mobilen sin også. Det er ingen krise om jeg går glipp av en av turene dine i sklia.

Les mer: Jeg hater å leke med barna
                Lekeplass-politi
                Hopp, mamma. Hopp!

3. Apropos sklia, mamma blir ikke med og sklir. Den er laget for små barnerumper, ikke for mammarumper.

4. Du må gjerne leke i sandkassa, men børst av deg før du kommer bort til meg. Jeg er ikke spesielt glad i kaffe med sand.

5. Nei, jeg blir ikke med å leke sisten. Du har dine egne venner som er kjempeglad i å løpe. Jeg syns det er helt ok å slappe av litt akkurat nå.

Les mer: – Lek med barnet ditt 15 minutter hver dag
                Hva er en god mor?

6. Det er ikke, under noen omstendigheter, lov å leke gjemsel på lekeplassen! Gjemsel leker vi KUN hjemme!

7. Jeg blir ikke med på dumpehuska. Uansett hvor mange dere er, veier jeg mer enn dere. Det er ikke noe gøy å dumpe rumpa nedi bakken hver gang mens dere sitter høyt der oppe og hviner.

8. Jeg har ingen planer om å klarte i klatretauet. Jeg er ingen apekatt. Hvis du ikke klarer å klatre opp selv, må du enten vente til du blir større, eller sjarmere de eldre jentene igjen.

9. Nei, jeg vet ikke hvem som hadde huska først og hvem sin tur det egentlig var. Det må dere holde orden på selv. Mine forsøk på megling når uansett ikke fram i deres verden som kun styres av meg og mitt.

10. Kjeder du deg? Vi kan godt gå hjem igjen. Jeg lover deg du kommer til å kjede deg mer der.

Klar for lekeplassen, unger?

Følg Martebloggen på Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?