Etter to år i Spania vender Marte og familien hjem igjen til Norge. Når flyttelasset skal av gårde, er det ikke plass til alle - så hun må velge: kjøre alene gjennom Europa, eller ta fly med ungene og kattene.

Sist oppdatert: 8. juli 2013

Jeg rekker armen skolerett i været med spisse fingre, mens jeg hopper opp og ned på stuegulvet.

«Jeg! Jeg! Jeg vil!»

Les mer: Slitsom kvalitetstid
                Lykkelige barn sitter ikke stille
                Et ubetenksomt øyeblikk

Mannen ser på meg fra dypet av sofaen. Han snurper munnen og trekker brynene sammen. Som om han vurderer meg, innvendig og ut.

«Jeg! Jeg vil! Jeg kjører», sier jeg og rekker likeså godt den andre armen i været også.

Våre siste dager i Spania har kommet. Vi skal hjem til vårt nye hus på Raufoss. Men en av oss må kjøre bilen med flyttelasset hele veien hjem. Mens den andre tar flyet noen dager senere med barna og kattene. Det er ikke plass til alle i bilen.

Det ble jeg som kjørte bilen. Jeg startet i dag morges. Akkurat nå sitter jeg på en Bed and Breakfast i Nimes i Frankrike.

Les mer: Første husmorferie uten barn
                Kjære mannen min

Storkoser meg
Fire dager skal jeg bruke på turen hjem. Og jeg storkoser meg!

Jeg mener, alternativet var å være alene med barna i fire dager, og så fly hjem med en toåring, en treåring, to katter, to barnevogner, to bilseter og baggasje.

Nope. No. Nei, nei og nei! Det blir ikke meg.

I stedet koser jeg meg med god musikk, lydbok, radio der jeg ikke forstår et ord av hva de sier, god mat uten oppvask, en seng jeg kan boltre meg i uten sovende sjøstjerne-unger.Og det er ingen som maser på meg og vekker meg klokka seks.

Valget var ikke vanskelig.

Just me and the highway!

Hva hadde du valgt?

Ps: La oss alle sende noen fine, oppløftende tanker til Kaos-mannen. Tror han trenger det.

Les Martes egen blogg Casakaos.no

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelTerminen – kvalifisert gjetting
Neste artikkelIkea med små barn
DEL