Å være gravid betyr at man ikke kan leve helt som før. Noen ganger er det ting jeg gjerne skulle fått med meg som må utgå. Det er ikke alltid like lett å akseptere.

Sist oppdatert: 2. juni 2015

Jeg har hatt litt blanda følelser rundt det å være gravid. Ikke bare fordi det er nytt og ukjent, men også fordi det denne våren og tidlig sommer skjer så mye som jeg veldig gjerne skulle vært med på. Blant annet utdrikningslaget til venninnen min sist helg, og bryllupet hennes som er dagen før termin.

Her er hovedpersonen i utdrikningslaget, Helenes venninne Elsa. Foto: privatJeg hadde så veldig lyst til å dra i utdrikningslaget hennes, men siden jeg slett ikke orker stort i lengden lenger og fort blir utslitt, valgte jeg å ikke dra. Jeg må kjøre to timer for å komme meg dit, det er langt i seg selv når det er 14 dager til termin. Så skulle jeg orke å være sosial i mange timer etter kjøreturen. Med et tungt hjerte kom jeg frem til at det dessverre måtte utgå. Trist, for ikke-gravide meg hadde gledet seg som en unge til å kunne tre på meg russebuksen og råne rundt i en russebuss med full musikk og høy cavaføring. Sånn er det ikke når man er høygravid, da høres det å grave seg ned mye mer fristende ut.

Les også:

Fotoserien: Waiting

10 ting gravide fortjener

Dette savner vi IKKE ved å være gravid

Bryllup dagen før termin
Jeg har tenkt mye på om jeg skal våge meg i kirken når de gifter seg. De gifter seg dagen før termindato. Jeg er førstegangsfødende, så muligheten for at jeg går over tiden og får muligheten til å snike meg inn bakerst i kirken, er stor. Dette er ikke noe jeg vil gå glipp av! Jeg håper inderlig at jeg får med meg dette før han kommer, og at ikke vannet mitt plutselig går i det hun svarer ja, for det hadde vært typisk min timing.

Det å kanskje måtte gi slipp på å være med på en så stor dag er virkelig trist, men man kan ikke alltid få alt til å klaffe. Jeg tipper det vil finnes en million av bilder og videoer jeg kan se i ettertid. Ikke minst kommer alle kommer til å ha en fin historie og fortelle.

Jeg skal jo få verdens beste gave selv og gleder meg stort til dette. Likevel kan jeg ikke hjelpe at følelsen av å måtte gå glipp av dette er ganske bittert.  Det kommer til å bli tidenes bryllup som alle vil få med seg!

Her er hele vennegjengen. Minus Helene. Hun skulle så gjerne vært der. Foto: privatLes også:

10 løgner folk sier til gravide

Få en god fødsel!

Fødte i handlevogna på Ikea

Kjip følelse
Jeg er vel ikke den første som har måttet gå glipp av store begivenheter på grunn av en graviditet eller fødsel. Regner med det er en rekke av dere som har både den ene og den andre historien å komme med som kan få meg til å føle det litt bedre?

Jeg vet jeg er høygravid og den forklaringen holder i massevis, det er ingen som kommer til å sette spørsmålstegn ved at jeg ikke kommer. Likevel sitter jeg igjen med en litt kjip følelse inni meg. Jeg føler jeg burde vært der. Jeg ville gjerne vært der!

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelSolkremtest 2015
Neste artikkelTrenger inspirasjon til «normale» middager
DEL