Hvem ligner nurket ditt på? Deg? Da er du svinheldig! #yummymummy går nemlig rundt og er litt sånn dritsur. 

Sist oppdatert: 19. november 2014

Helt siden jeg ble mamma for første gang for seks år siden har samme uttalelse skjært seg gjennom trommehinnene mine. Barnet mitt ligner på pappaen sin. BARE på pappaen sin. Dritsur. Og dritlei. 

Litt satt på spissen altså. For det er jo hyggelig at kjæresten får et godt forhold til farskapet allerede i det vidunderet blir til. Men. Det er jo for pokker JEG som har lidd meg gjennom en helt forjævlig, fantastisk fødsel! 

Les også: 

Er jeg Yummy nok?

Permisjons-outfit

Hvorfor i alle himmelens guder er det ingen som ser at babyene mine ligner på MEG?!?!

Det der er jo MIN nese, MINE øyne, MIN hodeform, MINE lepper, tunge, fingre og til og med hud. Ja, RUMPEN ligner litt på mor sin den også. For de som legger godviljen til... 

Det er så vanlig. I møte med en baby får "alle" en trang til å finne likhetstrekk hos foreldrene. I mitt tilfellet hos pappaen. Og jeg vet du, barnslig som jeg er, krymper litt hver gang jeg hører at hun ligner på han. Jeg vil jo så gjerne at hun skal ligne på meg! Ikke det at jeg er så sykt forelsket i mitt eget speilbilde, men det er jo noe med den bekreftelsen da. At mitt ego lever videre gjennom disse to vidunderene jeg har bært frem og til slutt født. 

Les også: 

– Ikke planlegg ihjel permisjonstiden

Når bør egentlig mor ta seg en etterlengtet bytur?Synes du vi ligner? Helt ærlig? Nei, jeg ser det ikke jeg heller. Det er klart vi ikke er like!! Hun er jo en baby!! Støpt i babyform. Skallet, rosa, rund. Og veldig, veldig søt. Det må sies. Men like, det er vi ikke. Og særlig lik på pappa er hun da heller ikke! Hvis vi graver i babyalbum fra åtti-tallet kan vi saktens finne likhetstrekk hos både mor og far, og til og med farmor og bestemor, oldermor og olderfar. Ja, kanskje ligner hun litt på tante, onkel, kusine og tremenning også?! 

Les også: 

Mammakropp på egotripp

Nei, det byr meg i mot. Hun ligner på seg selv. Og der kan vi godt sette punktum.

Hvem får du høre at barnet ditt ligner på, og er du enig?

Følg Yummy Mummys egen blogg her.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelBør babyen alltid legges rett på mors bryst etter fødselen?
Neste artikkelDa hjertebarnet Ulrik kom til verden
DEL