– Tenk at jeg er halvveis allerede! Jeg har jo ingenting klart, sier Ingunn. Hun har også vært hos jordmor for første gang.

Sist oppdatert: 7. november 2012

Tenk at jeg er halvveis allerede! Jeg har jo ingenting klart! Heldigvis er det fortsatt en stund igjen, og Kevin jobber hardt med å få barnerommet ferdig så fort som mulig. Så snart det er i orden blir det shoppingtur, da skal seng, kommode, babyklær og alt det andre på plass. I mellomtiden skriver jeg ut forslag til innkjøpslister til meg selv, og lager ønskeliste til jul.

Les mer: Slik velger du riktig barnevogn

Les mer: Slik velger du riktig bilstol

Har vært hos jordmor
Nå har vi vært på svangerskapskontroll nummer to. Første gang var vi hos lege, men denne gangen gikk vi til jordmor, og det er jeg så glad for. For ei flott dame! Både Kevin og jeg føler oss trygge på at hun kommer til å ta godt vare på oss og gi oss all den informasjonen vi trenger. Det var godt å møte en så varm og trygg person som skal følge oss videre, etter å ha hatt så mange upersonlige og hastige legetimer helt siden vi begynte å prøve.

Vi snakket i godt over en time, og jeg fikk masse nyttig informasjon. Det vi snakket mest om var at jeg har lavtliggende livmor, og hva dette innebærer. Jeg skal være ganske forsiktig, ikke løfte tungt, unngå slag og ta det med ro hvis jeg får mye kynnere, siden det er en fare for blødninger. Disse rådene fikk jeg da jeg var på ordinær ultralyd også, men det var godt å få en ordentlig forklaring på hvorfor det er sånn, og hvordan jeg skal forholde meg til det. Turene med hunden min Butters kan jeg heldigvis fortsette med, og jeg kan godt ta turen i svømmehallen, så det har jeg absolutt planer om.

Les mer: Blødning i svangerskapet

Lavt nivå av B12
I tillegg snakket vi om at jeg har lav B12, og hvordan dette påvirker meg i svangerskapet. Lav B12 kan føre til blant annet depresjon, så det er klart at når følelseslivet allerede svinger på grunn av graviditeten, så hjelper det ikke om B12-nivået er lavt. Det var utrolig godt å få denne informasjonen, og jeg løp inn på legekontoret etterpå og fikk tatt blodprøver og sjekket nivåene igjen. Dette kommer jeg til å gjøre jevnlig i lengre tid framover, til lenge etter at barnet er født.

Jeg er ikke sikker på om det er større fare for fødselsdepresjoner og slike ting når man har mangler i kroppen, men jeg har ikke tenkt å ta noen sjanser! Og hvis det kan hjelpe mot de verste humørsvingningene, er jeg sikker på at Kevin blir glad også! Neste uke får jeg svar på blodprøvene, og da får vi se om jeg må ta flere B12-sprøyter framover.

Les mer: Hva bør skje på svangerskapskontrollene?

Synes magen er megastor
Mot slutten av timen fikk vi høre på hjerterytmen, noe som gav meg kriblinger helt ned i tærne, og så skulle hun måle magen min. Jeg ble kjempeoverrasket da hun sa at det ikke var noen vits i å måle enda, siden hun mente magen min ikke har vokst så mye. Kevin og jeg har allerede spøkt om kjempemagen jeg har fått i flere uker, og nå lurer jeg jo på hvor store mager andre som er tjue uker på vei har, hvis dette er nesten ingenting. Jeg syns jeg er megastor, jeg!

Les mer: Se barnet og magen vokse

Ellers fikk jeg med meg masse lesestoff hjem, om alt fra alkoholforbruk til amming, og jeg elsker å bla igjennom de forskjellige bøkene og heftene. Her er det mye informasjon som sikkert er logisk for mange, men som jeg aldri har tenkt over før. Nå skal jeg lese masse fram til neste jordmortime som er om fire uker, og så skal Butters og jeg kose oss på tur i snøen mens Kevin jobber så svetten spruter med barnerommet. Jeg er halvveis! Sprøtt!


Les alle blogginnleggene til Ingunn her


Les mer: Alt om å være gravid

Les mer: Alt om fødselen

Les mer: Alt om babyen

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJulegavetips til babyen
Neste artikkelOMG! Jeg fødte nettopp i bilen!
DEL