Rebekka merker på kroppen at hun snart er høygravid. Men selv om hun på ingen måte er lei av å gå gravid, gleder hun seg veldig til å hilse på det lille mennesket i magen.

Sist oppdatert: 10. juli 2012

Jeg har nå kommet helt til 29 fullgåtte uker. Det er utrolig gøy, og veldig spennende. Det er 11 uker til termin, og kun åtte og en halv til den tiden Thea Emilie kom til verden. Vi blir mer og mer spente, og gleder oss mer og mer. Det går mer og mer opp for oss hva som faktisk skal skje. Og vi lurer fælt på hvordan det kommer til å gå for seg denne gangen, i forhold til første gang.

En liten statusrapport nå som jeg går inn i tredje og siste del av svangerskapet. Vi venter jo en gutt, og foreløpig er ikke navnet bestemt. Vi har bestemt oss for at vi rett og slett må vente til han kommer for å finne navn til han. Etter hvert som vi startet å tenke på navn, kom det plutselig veldig mange gode og fine navnalternativer – så nå må vi bare finne ut hvilket av dem som passer til han.

Les mer: Rebekkas tidligere innlegg

Flotte mål
Ellers er målene mine dette svangerskapet veldig normale hele veien. Blodtrykket mitt er fint igjen, etter det var noe lavt i starten av svangerskapet. Nå ligger det på normalverdier mellom 105-120 / 60 - 70. Symfysemålet ligger HELT på den røde streken, og det har det gjort hele veien - og var sist på 26 centimeter. Hb-verdiene er fine, har ingen utslag på urin eller ødem - så det er bra. Litt hoven noen kvelder, men det er veldig normalt og vanskelig å unngå. Fosterlyden bruker å ligge på rundt 140 på kontrollene. Ganske uvant, siden Thea sin fosterlyd da hun var i magen aldri var under 150 - men oftest nærmere 160. De sier jo det er forskjell på jenter og gutter, så det er kanskje et bevis på det?

Les mer: Helsekortet - din egen svangerskapsjournal

Endelig litt opp i vekt
Jeg har gått opp rundt 4-5 kilo nå, og jordmor begynner endelig å bli fornøyd med vektøkningen min. Hun trudde nemlig jeg slanket meg en periode, men det gjorde jeg jo på ingen måte. Det var nok en kombinasjon av skolestress, eksamen, jobb og diverse. Nå har vi ferie og slipper det verste stresset! Foreløpig har jeg ingen strekkmerker, og har heller ingen fra forrige gang. Råmelken kom da jeg var 23 uker på vei.

Kjenner liv hver dag
Jeg kjenner aktivitet innenfra hver dag, og man ser virkelig tydelig aktivitet på utsiden også. Han var litt slapp en periode, noe som resulterte i et kort sykehusbesøk da jeg var 28 uker - men han har kviknet til igjen nå heldigvis. Magnus synes det er veldig rart å kjenne bevegelsene igjen, spesielt når han kjenner føttene som beveger seg glatt over hele magen. Det er jo veldig rart å tenke på - at det faktisk ligger et lite menneske inni der. Han ligger antagelig fortsatt i seteleie, men regner med - og håper - han snur seg innen han skal ut. Er jo heldigvis god tid enda. Har en del kynnere og bekkenplager fortsatt - men mye mindre plaget med dette nå enn jeg var før. Heldigvis.

Les mer: Svangerskapet uke 29

Gleder oss til å hilse på ham
Jeg er på ingen måte utålmodig eller lei, men vi gleder oss jo mer og mer til å få han ut. Både for å endelig kunne hilse på dette lille mennesket, men også å kunne slippe bekymringer om at det kan skje noe med ham når han er i magen. Det er ekkelt å ikke føle man har kontrollen, for man har jo ikke det når man er gravid. Skjer det noe, kan man ikke gjøre noe - og det er litt skremmende. Man må liksom bare stole på at kroppen min gjør det den skal og at alt går bra!

Les mer: Tanker, frykt og følelser

Barnerom og utstyr
Vi har endelig startet på barnerommet, som har foreløpig blitt malt helt blått, i en nydelig, dus, lyseblå farge. Nå gjenstår rydding, sortering og ellers av forberedelser av det som skal anskaffes. Vi håper å få ryddet skikkelig her hjemme i alle rom, laget system og orden før han kommer. DEILIG at alt har en plass! Vi har hentet leandervuggen som han skal ha på rommet sitt den første tiden, som soveplass oppe – og så sover han hos oss nede på vårt rom om natten den første tiden. Nå om dagen driver jeg og lager en liste med utstyr man trenger - og tar gladelig imot tips til hva man trenger til en septemberbaby, og hva andres ”must haves” som nybakte foreldre er. Man glemmer faktisk mye på tre år!

Vi har fått skaffet dypvogn til ham nå, men da vi skulle sette den på sportsdelen (TFK) fant vi ut at vi manglet festene på vognen. Nå er jeg spent på hvor vi skal få tak i dem. Så det er mye småtteri ellers som mangler, som vi tar litt etter litt nå i sommer.

Les mer: Hva trenger du av utstyr til babyen?

Siste kjærestetur
Det går ”mot slutten”, og det merkes! Det er tyngre å bøye seg, komme seg opp og jeg merker at jeg går mot status ”høygravid” om noen uker. Nå har vi alle ferie ut juli, og skal bare slappe av og kose oss sammen. Til helgen drar Magnus og jeg på en ”siste kjærestetur før babyankomst” på spaweekend til Norefjell. DET gleder vi oss veldig til.

Følg Rebekkas blogg

Les mer:
Alt om graviditeten

Les mer: Alt om fødselen

Les mer: Alt om babyen

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelEr det farlig med orgasme?
Neste artikkelSparer du barnetrygden?
DEL