– Jeg kjenner flere som snakker om permisjonstiden som om den var den reneste arbeidsleieren, skriver Yummy Mummy. Selv gleder hun seg nå til at permisjonen skal bli mindre vettug og mer åpen framover.

Sist oppdatert: 22. oktober 2014

Hva skal man egentlig fylle dagene med i permisjonstiden? Dagene er jo ment som en trygghet for både foreldre og barn. En tid hvor nære kjærlighetsbånd skal knyttes. Den lille trenger en mor eller far som er tilstede til enhver tid. Spesielt mor trenger ro på seg etter fødsel. Kroppen og hodet må få tid til å venne seg til den nye hverdagen, som inneholder amming, våkenetter og masse, masse, MASSE byssing. Ro er et stikkord her, men klarer vi å gå gjennom permisjonstiden med den roen vi fortjener?

Maia var bare seks uker da #yummymummy startet dokumentarprosjektet som skal sette fokus på hva som kreves av en nybakt mor, hvis målet er å komme raskt i form etter fødsel. Nå er prosjektet fullendt. Åtte uker av den første tiden som mamma har gått med til MANGE timer på helsestudio. Planlagt. Ikke ro. Bare utallige runder med bulgarsk utfall. Blant annet.

Les også:
Offer for mammakroppen

Er jeg Yummy nok?

Nå er jentungen min snart fire måneder, og endelig føler jeg at mammapermisjonen min kan starte. Den hvor dagene ikke er planlagt i detalj. Maia skal få styre dagene etter eget behov. Hvis hun sover, så skal hun ikke vekkes. Når vi våkner skal vi ikke se på klokken. Vi skal ta dagen som den kommer. Impulsiv permisjon.  

Trilleturene skal være et resultat av genuin glede. Tenk at vi kan nyte frisk luft midt på dagen! På et tidspunkt hvor mange sitter inne på trange kontor og teller minutter frem til lunsj. Permisjon skal være herlig. Vi skal føle oss heldige. 

Les også:

Tvangstrilletur

Kjærestetips til nybakte foreldre

 
Jeg kjenner flere som snakker om permisjonstiden som om den var den reneste arbeidsleieren! Hvis far skal ta ut sin kvote så kan du banne på at han har et prosjekt han vil fullføre. Pusse opp badet, snekre en bod, mekke på en veteranbil! Mor har som regel litt andre planer, men de kan være like omfattende. Middag til familien hver dag, ryddig og rent hus. Trene, strikke. Delta på babysang, babysvømming, barseltreff. På papiret kan det nesten virke som om permisjonstiden handler om å fylle dagene med noe vettugt.

Les også:
Ikke barnehageplass? Slik får du råd til å være hjemme

For #yummymummy sin del vil permisjonen fremover være mindre vettug og mer åpen. Jeg skal strekke meg langt for å bare la veien bli til mens vi går den.

Ingen forpliktelser, ingen sideprosjekt, ingen krav. Andre enn de som stilles meg som mor. Verdens beste mamma, i verdens rikeste land, med verdens beste permisjonsordning. Mitt tips: ikke planlegg denne tiden vekk.

Følg Yummy Mummys egen blogg.

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDen lille gutten vår fikk det plutselig travelt
Neste artikkelAldri mer bake med barna
DEL