Jeg er en bevisst hønemor. I ni måneder har jeg ruget på et mini-menneske som nå fortjener en trygg tilværelse. En semi-trygg tilværelse. Hun skal jo vokse opp til å bli verdens tøffeste kvinnfolk!

Sist oppdatert: 1. oktober 2014

Pass på nakken hennes! Ikke ha henne i solen. Trekker det der hun ligger? Hun liker ikke å bli bært sånn. Du må se henne i øynene når du gir henne flaske, nærhet er viktig. Husk at hun skal ha kosekluten på venstre side av ansiktet når du legger henne…

Kjenner du deg igjen? Vi moderne småbarnsmødre er visstnok noen hønemødre av RANG. Vi er livredde for skarpe kanter og stikkontakter. Styrer unna alt av bakteriefeller, diagnostiserer babyen på egen hånd og er raske til å ty til allergi-kortet. Og permisjonen? Den tilbringer vi på helsestasjonen.

 

Les også:
Er jeg Yummy nok

Tvangstrilletur

Det var under opptak til dokumentarserien #yummymummy at jeg kom i snakk med en sprek dame på over åtti år. Jeg spurte henne hva hun trodde var annerledes for småbarnsmødre i dag kontra for femti år siden, da hun var travel med smått. Jeg tror dere løper ned dørene til helsestasjonen for den minste ting. Det sa hun, men har hun rett? 

En fersk undersøkelse gjort på oppdrag fra Phillips Avent viser at dagens foreldre er mer overbeskyttende enn tidligere. Ikke særlig overraskende. Vi VET jo så mye bedre i dag... Og har tilgang på så mye rart. Som for eksempel skumgummi til å polstre huset med, kolikkflasker til barn som sutrer og babyrede i myk dun som omfavner barnet når mor ikke bærer. En del av denne trenden med bekymra foreldre viser seg nok i de etterhvert så grundig utfylte helsekortene.

Les også:
Babyens utvikling måned for måned

Dette er babyens vanskeligste 10 perioder

Til alle mødre - du er en god mamma!

Vi står i kø foran babyvekten! Hvor mange gram har hun lagt på seg den siste måneden, uken, dagen, timen? Ligger hun over midtstreken på kurven? Under? Skal jeg pumpe meg for å øke? Begynne med flaske? Introdusere fast føde? Sover hun bedre om hun starter på morsmelkerstatning? Vi nistirrer på klokken. Laster ned en app som forteller oss om forrige måltid, hvilken pupp hun spiste fra sist og hvor lenge hun diet. Alt er nøye dokumentert. Rutinene skal på plass i det vi sjekker ut fra barselhotellet. Blir vi ikke litt smågærne av å ha det sånn?

Jeg er en bevisst hønemor. I ni måneder har jeg ruget på et mini-menneske som nå fortjener en trygg tilværelse. En semi-trygg tilværelse. Hun skal jo vokse opp til å bli verdens tøffeste kvinnfolk! Da må hun tåle en våt hundesnute oppi ansiktet, skitne SFO-hender fra storesøster, litt sand i kjeften fra sandkassen og skarpe kanter i hjemmet. For øyeblikket kan hun bare være søt. Ja, og med et tilbehør som bare en hønemor ville funnet på å stappe inn i skrikehullet...

Les også:
Glittermus

Følg Yummy Mummys blogg

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJordmor-blekksprut?
Neste artikkelBe om å få se morkaken!
DEL