Jeg trodde jeg kjente meg selv ganske godt, men etter å ha fått barn, kjenner jeg ikke igjen meg selv i det hele tatt. Hva har skjedd?  

Sist oppdatert: 17. oktober 2014

 • Buksa passer ikke lenger. Og det er kanskje ikke så rart, tenker du. Det er vel naturlig når man har lagt på seg noen gó-kilo etter et par graviditeter. Jo da, men selv når jeg har gått ned noen kilo, passer likevel ikke den samme buksa jeg brukte da jeg veide akkurat det samme. Kroppsmassene har rett og slett forflyttet seg rundt på kroppen min og lagt seg på de merkeligste steder.
 • Den ene foten har blitt en hel skostørrelse større enn den andre.

Les også:
Kroppen i fjerde trimester 

Slik ser mammakroppen ut

 • Det ene øyet er større enn det andre!
 • Jeg kan plutselig få helt angst og klore merker i sofaen når mannen kjører med barna til nærbutikken for å kjøpe rømme til lørdagstacoen, overbevist om at de helt sikkert kommer til å havne i en alvorlig ulykke. Selv om det er bare er noen få hundre meter til butikken og knapt biler på veien.
 • Jeg våkner av de minste lyder. Jeg, som kunne sove gjennom bombenedslag tidligere.
 • Jeg har fått hårvekst på steder jeg aldri har forbundet med den slags tidligere.

Les også:
Fra glamour til husmor

Wow, du har store lår!

Det er ikke bare leggene som må barberes, nei.

 

 • Jeg blir svimmel og kvalm bare jeg går to runder rundt meg selv. Tidligere var jeg dronningen av berg og dal-baner.
 • Undertennene har blitt skeivere.
 • Sex… Vel, la meg si det sånn: Det har hendt at jeg har sovnet midt i akten.
 • Jeg har ikke fornyet truseutvalget på tre år.
 • Tidligere hørte jeg på Guns N’ Roses på full styrke når jeg gjorde husarbeid. Nå vil jeg bare ha stillhet. Oh, den deilige stillheten.
 • Jeg har sluttet å like ostepop. Og jeg som elsket ostepop før jeg fikk barn.
 • Jeg gråter av teite reklamer og alle disse visdomsordene folk poster på Facebook.
 • Puppene peker ikke rett frem lenger, men ned og ut til siden. Jeg har byttet ut push-up-bh, med push-frem.
 • Håret ble først veldig tykt, og så veldig tynt.
 • Jeg tisser på meg hvis jeg ler for mye.

Les også:
Storforbruker av glidemiddel

Sex før og etter barn

Og hvis jeg hopper på trampolina...

 • Jeg avlyste en frisørtime i sommer fordi etterveksten plutselig ikke var så ille lenger. Jeg tenkte fornøyd at jeg endelig hadde fått naturlig solbleket hår. Helt til jeg så nærmere etter og fant ut at det var grått!
 • Jeg har kronisk store poser under øynene. 
 • Jeg har fått flere føflekker. Spesielt på magen!
 • Helt til slutt, en liten advarsel. Hvis du noen gang har tenkt tanken på å ta et lite speil og bare ta en ørliten titt på hvordan du ser ut der nede…ikke gjør det! Her gjelder i aller høyeste grad regelen om at det du ikke vet har du ikke vondt av!

 

Noen flere?

Følg Martes egen blogg Casakaos.no

 

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelDa Minda Aurore kom til verden
Neste artikkelNå skal alle få samme terminbestemmelse
DEL