Neglene er ulakkerte, leggene ubarberte, ansiktet sminkeløst og håret ugredd. Jeg er per definisjon milevis unna en såkalt "Yummy Mummy", men allikevel er det det jeg kaller meg. 

Sist oppdatert: 9. september 2014

Da jeg fikk barn for første gang for seks år siden var begrep som «Fit mom», «Strong mom», «No excuse mom», «MILF» og «Yummy Mummy» fremmedord. I dag er disse noen av de mest brukte hashtaggene i sosiale medier.

Mødre i 2014 blir bombardert av bilder av andre mødre med perfekt etterfødsel-kropp, striglet garderobe og smilende babyer. Jeg kjenner meg ikke igjen i denne fremstillingen av barseltiden. For min del handlet den om nærhet til den nyfødte, omstillingen til en krevende hverdag, melkesprengte pupper og gulpekluter. Magen var fremdeles stor og pløsete flere uker etter fødsel, rettetangen rakk å få støv på seg, vektmanualene visste jeg ikke hvor var og antrekket bestod i hovedsak av benklær som kunne ta i mot det som måtte komme av renselse etter fødsel.

Les mer:
Gi deg selv tid til å være barselkvinne

10 kjappe om etterrier og renselse

Utad handler småbarnslivet mer og mer om mammatrening, ammediett, magebelter, rosa amme-bh i blondekvalitet og bedagelige nyfødte. Det er nesten ingen som snakker høyt om utfordringene. Våkenetter, grinetokter, en mamma med tynnslitte nerver, en kropp som trenger tid på seg til å komme over graviditeten. Ikke bare har kroppsfokuset hos nybakte mødre tatt av. Nå konkurrerer norske mødre også om å føde små barn! Små nyfødte og flat mage etter fødsel er blitt idealet.

Les også:
Slik ser mammakroppen ut

Kroppen i fjerde trimester

Fysisk aktivitet etter fødselen

Den 5. juli i år fødte jeg min datter nummer to. Helt utenkelig var det at jeg skulle sitte igjen med stram og flat mage noen dager etter fødsel. Hvor mislykket skulle jeg egentlig tillate meg å føle meg da?

For å sette idealet på prøve har jeg latt meg selv bli en offer for denne treningstrenden. Bare seks uker etter fødselen var jeg i gang med trening. Tre ganger i uken med personlig trener, resten av uken med effektive gåturer og helst noen løpeøkter. Samtidig skal jeg stimulere den lille på babysang, delta på barseltreff, babysvømming, holde hjemmet ryddig, følge riktig kosthold og ha overskudd nok til samboer og venner.

Hva må jeg ofre, og hvor langt er jeg villig til å gå for å bli en «Yummy Mummy»? Det er et dristig prosjekt, men jeg håper det kan bidra til at unge jenter i dag får en injeksjon av et virkelighetsdop som er mer ekte enn det de i dag får servert på diverse mammablogger, i media og i sosiale medier. Tilslutt blir prosjektet vist i en dokumentarserie sendt på TV Vest, men allerede nå kan du følge prosjektet i bloggform. Er jeg Yummy nok?

Følg Yummy Mummys blogg.

Hva synes du om artikkelen?