Det er én ting jeg stadig glemmer. Når man er foreldre, så kan man ikke finne på ting ute på kvelden med mindre man har barnevakt.

Sist oppdatert: 2. desember 2013

Jeg har jobbet femti prosent i et par måneder nå, og endelig var det kurs med jobben igjen. Det er ikke sarkasme, jeg elsker faktisk sånt! Jeg gikk glipp av et par fantastiske kurs da jeg var i full permisjon, og jeg har gledet meg til litt faglig input og noen lærerike dager i lang tid. Denne gang gikk turen til Oslo, og siden vi skulle overnatte, måtte minien med, og jammen fikk jeg med meg Kevin også. Hele familien på bytur. Selv om det var jobb, så skulle det bli litt tid til å kose seg også, det var jeg sikker på. Men hvor ble det av all tiden vi skulle ha sammen?

Les også:

Uten alenetid blir jeg et monster

Barnevakt for første gang

Redd for å miste venner

Hvem «vant» denne gangen?
Det er én ting jeg stadig glemmer. Når man er foreldre, så kan man ikke finne på ting ute på kvelden med mindre man har barnevakt. Det betyr at når man er på kurs i Oslo, og kollegaene spør om man vil bli med ut og spise eller ned på puben på hjørnet, så må man velge. Hvem skal tilbringe kvelden på hotellrommet med TV-en på laveste volum? Og hvem skal få lov å meske seg med deilig restaurantmat eller å henge på puben, lytte til musikk eller bare skravle med folk? «Hvem sin tur er det i dag, kjære? Min eller din?»

McDonalds er obligatorisk på bytur når man er gift med en amerikaner, forteller Ingunn.Denne gangen var det Kevin som fikk være sosial. På dagtid, mens jeg var på kurs og gjorde voksenting, hadde han og minien en ordentlig far og datter-dag. De trillet seg rundt i byen i timesvis, kikket i butikker og spiste på kafe. Da kvelden kom var det altså han som fikk gjøre voksentingene, og vesla og jeg nøt roen på hotellrommet etter en lang dag med mange nye inntrykk for oss begge. Etter at hun sovnet, satt jeg i hotellsenga med pc-en på fanget og klikket meg så stille som mulig rundt på internett mens jeg ventet på at Kevin skulle komme tilbake.

Les også:

Kjærestetips for nybakte foreldre

Ting som IKKE styrker parforholdet

Du vet det er småbarnsmamma når…

Ikke sosiale sammen?
Før syns jeg det var så rart med par som gjorde så mye hver for seg. Folk reiser på jente- og gutteturer, er ute på fest uten sin bedre halvdel, og stikker på byturer med venner. Det har jeg aldri forstått. Før nå. Jøss, går det ikke an å bare trylle en barnevakt ut av ermet? Merkelig.

Jeg må bare innse at hvis jeg vil ut og skravle og kose meg på kveldstid nå mens jeg har baby hjemme, så må jeg gjøre det uten Kevin. Og så må jeg unne han en koselig kveld ute med gutta hvis han skulle få lyst på det. Heldigvis er det ikke hverken trist eller ensomt å sitte musestille på et hotellrom en hel kveld lenger. Ikke når verdens søteste ligger og puster tungt i reisesengen ved siden av. Jeg savner litt at Kevin og jeg kan være sosiale sammen, men det kommer vel. Kanskje jeg skal ønske meg barnevakt en kveld til jul?   

Hva synes du om artikkelen?  
Forrige artikkelJeg trodde graviditeten skulle være enkel og fødselen overkommelig
Neste artikkelFørste jordmortime
DEL